• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku se sve otvara - ostaće prvi do 2022. pod ovim uslovom: Dva bitna turnira na kojima pada odluka o broju jedan!

Autor Nemanja Majstorović

Srpski teniser ima odličnu priliku da završi sezonu kao lider ATP liste, ukoliko bude želio da igra na jednom od dva velika turnira.

 Novaku se sve otvara, ostaće prvi pod ovim uslovom do kraja 2022. godine Izvor: Profimedia

Nije poznato da li će Novak Đoković do kraja sezone uopšte igrati tenis, ali ako bude želio to da radi, prvo mjesto na ATP listi mu je veoma blizu.

Ispadanje Danila Medvedeva sa turnira u Indijan Velsu, dobri rezultati Rusa iz finiša prošle sezone i promjene koje pravi ATP stavili su najboljeg srpskog sportistu u odličan položaj. Praktično, ako bi se pojavio i dominirao samo na jednom od dva velika turnira u finišu sezone, Đoković bi sebi obezbjedio prvu poziciju sve do januara 2022. godine!

Po trenutnom stanju, Novak Đoković će naredne nedjelje na ATP listi imati 11.430 bodova, dok je Danil Medvedev na 9.630 bodova. Iako djeluje da je razlika ogromna, ona će se zapravo smanjiti zbog zbrke koju je napravio ATP.

Možda će vas zanimati

Svjetska rang-lista će od 1. novembra izgledati nešto drugačije, u skladu sa ranije napravljenim planom koji uključuje brisanje bodova sa nekoliko turnira.

Nakon što se Novaku Đokoviću oduzmu bodovi sa Indijan Velsa, Pariza, Šangaja i Beča srpski teniser imaće 10.340 bodova! To je dovoljno da sačuva prednost u odnosu na ruskog tenisera, koji bi do prvog novembra mogao da nastupi na još dva turnira.

Ako bude sumanuto jurio prvo mjesto u narednim nedjeljama, Danila Medvedeva mogli bismo da vidimo i na Kremlj kupu u Moskvi i na nešto jačem turniru u Beču, kako bi pokušao da osvoji čitavih 750 bodova na ta dva turnira.

Svakako, i njega čeka oduzimanje ranije osvojenih poena, pa početkom novembra sigurno neće na čelno mjesto ATP liste.

Novak se, po svemu sudeći, obezbjedio barem do 22. novembra, kada se zvanično završava prikupljanje bodova za ovu sezonu i počinje finale Dejvis kupa. Postoje neke naznake da će on taj turnir igrati, ali je za njegovu karijeru mnogo bitnije da li će se pojaviti u Parizu i Torinu.

Podsjećamo, Đoković je prijavljen za turnir Masters 1000 serije u glavnom gradu Francuske, a u trci za Završni masters je odavno obezbjedio plasman.

Biće mu potreban jedan dobar rezultat sa nekog od ta dva turnira kako bi i januar dočekao na liderskoj poziciji.

Prethodne sezone nije nastupio u Parizu, dok je na finalu sezone imao poraz od Medvedeva i dvije pobjede u grupnoj fazi, a zatim je eliminisan od strane Dominika Tima u polufinalu. Ukupno je sakupio samo 400 bodova!

Danil Medvedev će na turnirima u Parizu i Torinu (prethodne sezone igrano u Londonu) braniti čak 2.500 bodova osvojenih 2020. godine. Zbog toga su mu šanse da završi sezonu kao broj 1 sve manje.

SVI TURNIRI DO KRAJA SEZONE:

  • 18. oktobar - Moskva/Antverpen - 250 serija
  • 25. oktobar - Beč/Sankt Peterbug - 500 serija/250 serija
  • 1. novembar - Pariz - Master 1000 serija
  • 8. novembar - Stokholm - 250 serija
  • 15. novembar - Završni masters

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC