• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski selektor ne želi Srbiju u baražu: Igrao finale Mundijala, sad će navijati za Orlove u Lisabonu!

Autor Nemanja Majstorović

Piksijev tim postao strah i trepet, pa bi i Zlatko Dalić volio da izbjegne meč protiv reprezentacije Srbije.

 Hrvatski selektor ne želi Srbiju u baražu Izvor: Profimedia/MN Press

Reprezentacije Srbije i Hrvatske nalaze se u veoma sličnoj situaciji pred poslednje runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Da bi stigli do prvog mjesta u grupi, moraće da savladaju aktuelnog lidera - Hrvatska Rusiju u meču koji igra kao domaćin, a Srbija Portugal u Lisabonu, što je već najavio Vlahović.

Ukoliko se ne domognu prvih mjesta, Hrvatska i Srbija bi mogle da odigraju baraž! A to je opcija koja se mnogima, pa i selektoru hrvatskih fudbalera, uopšte ne sviđa.

Možda će vas zanimati

Kako je Zlatko Dalić otkrio Informeru, on će u Lisabonu navijati za Srbiju koja bi pobjedom direktno otišla za Katar!

''Hajde da prvo razmišljamo kako da odemo direktno. Imamo meč sa Maltom u gostima, pa protiv Rusije na domaćem terenu, hoćemo da se sa dvije pobjede plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobjedi Portugal i ja joj to želim. Nije to nemoguće. ako bismo se ipak našli u baražu, ne bih volio da se sretnu Srbija i Hrvatska'', zaključio je Zlatko Dalić.

Ekipa za koju se znalo da ima kvalitet konačno je počela da igra na svom nivou, a za sve je zaslužan dolazak na klupu legendarnog Dragana Stojkovića Piksija kog ne zanima baraž. Zato sada ''Orlove'' gledaju i u komšiluku.

''Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo njih je iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobjediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dvije utakmice i zbog toga je ogroman pritisak... Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu. Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom'', ispričao je čovek koji je Hrvate vodio do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji prije tri godine.

Od srpskih fudbalera, posebno izdvaja Aleksandra Mitrovića koji je rekorder nacionalnog tima po broju golova.

''Neka bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi, daje golove u kontinuitetu. Štoper Matija Nastasić odlično izgleda na terenu'', zaključio je Dalić.

Evropske kvalifikacije za Mundijal nastavljaju se polovinom novembra. Srbiju očekuje nezvanična utakmica protiv Katara, a zatim i meč u Lisabonu 14. novembra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC