• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udarac za Hrvate - povuklo se pet zlatnih vaterpolista: Joković iznenadio Tucka, čak je i kapiten Bušlje svirao kraj!

Autor Dragan Šutvić

Počinje nova era u hrvatskom vaterpolu.

 pet hrvatskih vaterpolista završilo karijeru Izvor: Profimedia

Hrvatska je imala dosta uspjeha u vaterpolu prethodnih godina, ali sada dolazi do "smjene generacija" koja bi mogla znatno da promijeni njihova očekivanja pred velika takmičenja.

Osvojili su 23 medalje od 2007. godine do danas, uključujući i olimpijsko zlato i srebro, međutim nakon razočaravajućeg rezultata u Tokiju - vrijeme je za podmlađivanje. Ako ostane selektor, Ivica Tucak neće moći da računa na čak petoricu "barakuda", bez kojih će mu posao biti znatno teži.

Možda će vas zanimati

Prvo se penzionisao Ćavi Garsija, zatim i Paulo Obradović, da bi potom i kapiten Andre Bušlje, Luka Lončar i Maro Joković saopštili da više na njih ne računaju.

"Još sam ostavio lagano otvorenu opciju s Jokovićem i Lončarom, ali u načelu da. To je to", potvrdio je selektor hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak za "Jutarnji list" i dodao da su svi ovih igrači u određenim godinama umorni i zasićeni, a da oni moraju da gledaju u budućnost.

Maro Joković je iznenadio Tucka svojom odlukom, a očekivalo se da će odluka kapitena Bušlje ovoga puta biti konačna, pošto se već bio povukao prije dvije godine.

"Nakon dugo godina odlučio sam da je kraj što se reprezentacije tiče. Nažalost, nisam se kako ja, tako ni još neki saigrači, koji su se takođe odlučili za kraj, oprostili s pravim rezultatom. Međutim, kako je, tako je. Nakon 17 punih ljeta odlučio sam da je dosta. Mislim da sam dao svoj maksimum u reprezentaciji, što sam i koliko sam mogao. Volio bih sada, pred sam kraj karijere, ipak malo više uživati u ljetu, odnosno u slobodnim danima i s porodicom. Jednostavno, ne ide više", objasnio je Bušlje.

Podsjetimo, ovog ljeta se i šest vaterpolista Srbije oprostilo od reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC