• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je čudovište, zašto sam se rodio kad i on? Marej sve priznao - eh da nisam igrao u eri Novaka, Rodžera i Rafe...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Endi Marej pričao o "velikoj trojci", ali i o novoj generaciji koja neizbježno dolazi.

 Marej-o-Djokovicu-Federeru-Nadalu-i-novoj-generaciji Izvor: Profimedia/YouTube/Paul Martin/Printscreen

Kakva je budućnost tenisa i hoće li neko iz nove generacije moći da drži pažnju navijačima kao što to čine sadašnje zvijezde.

Teško da će iko od njih uspjeti da dosegne visine Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Upravo to je bila jedna od tema o kojoj je pričao Endi Marej. Britanski igrač koji ne odustaje od pokušaja da se vrati u vrh "bijelog sporta".

"Ima nekoliko igrača koji mogu da pretenduju na vrh. Vidjećemo u narednih pet ili 10 godina ko će biti u prednosti, ali smatram da niko od njih neće moći da dođe do 20 grend slem titula kao što su ova tri čudovišta uspjela", nasmijao se Endi.

Njegov favorit je Danil Medvedev.

"Medvedev je osvojio US open i imao je dobre rezultate na tvrdoj podlozi prije toga. Rekao bih da je njegova igra kompletnija od ostalih, ali je šljaka problem. Cicipas nije loš, mada je tu i još nekoliko momaka. Na travi je još teže, posebno ako su loptice sporije. To je podloga za specijaliste, a takvih nema mnogo. Čak su se i Danil i Stefanos mučili na travi."

Ovako je izgledao meč Novaka i Medvedeva nedavno u Njujorku:

Marej je u Beču uspio da dođe do prve pobjede protiv nekog igrača iz najboljih 10 ove sezone. Savladao je Huberta Hurkača. To pokazuje njegovu veliku želju i borbenost za povratak.

"Da li žalim što sam rođen u istoj eri kao Novak, Rodžer i Rafa? Pitanje je veoma teško. S jedne strane da, jer smatram da sam mogao da osvojim više trofeja da oni nisu bili tu i da sam recimo pet-šest godina mlađi. Imao bih više šansi svakako. Sa druge strane, imao sam šansu da igram protiv najboljih igrača svih vremena i da ih izazovem na najvećim turnirima."

Na kraju je pojasnio i na šta tačno misli.

"Igrao sam protiv Rafe na Rolan Garosu, Rodžera na Vimbldonu, Novaka na Australijan openu i US openu, uvijek u samim završnicama turnira, čak i na Olimpijskim igrama. Očigledno, nisam dobio sve te mečeve, ali jesam neke. Osjećam da sam imao sreću da igram protiv njih i da mi je to pomoglo da napredujem, jer je ljestvica toliko visoko podignuta", zaključio je Marej.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC