• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog puštanja himne Rusije pokrenuta istraga protiv Vladimira Kuvalje: Svjesno sam prekršio pravilo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Postoji šansa da svi događaji koje organizuje Asocijacija za sport budu suspendovani.

 pokrenut postupak protiv vladimira kuvalje zbog puštanja ruske himne Izvor: Promo

Međunarodna biciklistička unija (UCI) pokrenula je istragu protiv direktora Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu Vladimira Kuvalje zbog puštanja himne Rusije tokom proglašenja najboljih u Istočnom Sarajevu.

U dopisu koji su dostavili organizatoru naveli su da postoji šansa da suspenduju sve događaje koje organizuje Asocijacija za sport.

Možda će vas zanimati

Kao što je poznato, ruski sportisti već duže vrijeme uskraćeni su da se takmiče pod zastavom svoje zemlje, a isto tako ne mogu da čuju ni himnu na međunarodnim takmičenjima, jer Svjetska antidoping agencija (WADA) sumnja da su sportisti iz najveće zemlje svijeta sistemski dopingovani.

Takođe, Međunarodni olimpijski komitet je odlučio da takmičarima koji dolaze iz Ruske federacije na svečanom proglašenju organizatori događaja puštaju klavirski koncert Čajkovskog umjesto nacionalne himne.

Ipak, to nije bio slučaj u Istočnom Sarajevu, tačnije na Palama tokom proglašenja najboljih u individualnom hronometru. Marina Letaeva je osvojila prvo mjesto, te postala prvi ruski sportista u posljednih nekoliko godina koji je imao čast da čuje himnu.

Izvor: Promo

Prvi čovjek prvenstva Vladimir Kuvalja, koji je inače i predsjednik Balkanske biciklističke unije, kaže da je znao za to pravilo, te da je svjesno prešao preko njega.

"Moji saradnici iz organizacije i ja znali smo za tu odluku, ali smo odlučili da Marini pustimo himnu koju je zaslužila. Kao bivši sportista dobro znam kolika je čast kada na najvišem stepeniku postolja slušate himnu svoje zemlje. Zato smatram da svakom pobjedniku mora da bude dostupno to zadovoljstvo, jer ga je zaslužio svojom izvedbom. Posebno što se radi o Rusiji, zemlji koja je kroz istoriju dala na hiljade evropskih, svjetskih i olimpijskih šampiona", rekao je Kuvalja.

On je dosao da u dopisu jasno piše mogućnost da organizacija na čijem je čelu, Asocijacija za sport, ostane bez licence za organizaciju međunarodnih događaja.

"Moj stav je jasan, a na njima je da odluče šta dalje. Nemam namjeru da se bilo kome pravdam za nešto što je, prema mom mišljenju, ispravno i onako kako treba da bude. Čvrsto stojim iza svog stava koji ću braniti 19. novembra u Parizu. Siguran sam da ćemo i iz ove bitke izaći kao pobjednici i da ćemo kao do sad organizovati velike međunarodne događaje na najvišem nivou. Organizacija na čijem sam čelu jedna je od rijetkih koje nisu ustuknile pred pandemijom, jer smo sve događaje koje smo zakazali održali u posljednjih dvadesetak mjeseci. Bilo je pritisaka i ranije, ali smo se znali izboriti sa njima", zaključio je Kuvalja, u biciklističkim krugovima poznat kao neko ko čvrsto zastupa i brani svoje mišljenje.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Svaka cast tako treba .Čisto politicko pravilo koje nema veze sa sportom nego samo da tako mucki ponize ruse.

Miks

Ozbiljno g..p lik je ovaj Kuvalja. Potezi i faca to sugerišu

Vaske

Svaka čast

Bike

Kakva inteligencija

Zole

Tvrdoglavost i samovolja su glavne srpske vrline

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC