• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovakva Srbija može do senzacije: Đerona okupio "orlove", oni deklasirali domaćina - spremni su za "grupu smrti"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentacija Srbije u rukometu odigraće još jednu pripremnu utakmicu protiv Slovačke, da provjeri trenutnu formu.

 Rukometasi-Srbije-pobedili-Slovack Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije u rukometu uopšte se ne šali. Iako je u Slovačkoj odigrala prijateljski meč protiv domaće selekcije, ekipa Tonija Đerone pokazala je da je već spremna za takmičarski rukomet kakav je očekuje krajem januara naredne godine.

Najbolji srpski rukometaši upisali su ubjedljivu pobjedu u prvoj od dvije kontrolne utakmice u Slovačkoj (32:21), 

Slobodno vrijeme u klubovima, odnosno takozvanu EHF nedelju selektor Toni Đerona iskoristio je da još jednom okupi "orlove" i provjeri u kakvoj se formi trenutno nalaze. Sa Slovacima su dogovorene dvije prijateljske utakmice, a djeluje da je Srbija trenutno mnogo bolji tim od domaćina.

Istina, rukometaši Slovačke bolje su otvorili prijateljski meč i poveli sa 3:0, ali se njihova prednost brzo istopila. Već do 10. minuta bilo je neriješeno (5:5), a od polovine prvog dijela meča Srbija je imala sigurnu prednost.

Do poluvremena je ona iznosila tri gola, na početku drugog dela išla i do šest, a u finišu je razlika u korist srpskog tima postala dvocifrena. Srbija je drugi dio susreta odigrala mnogo bolje, pa selektor može biti zadovoljan viđenim pred velike izazove koji očekuju srpski nacionalni tim za nekoliko mjeseci.

Podsjećamo, Srbiju na Evropskom prvenstvu (13-30 januar) očekuje grupa smrti u kojoj se nalaze Francuska, Hrvatska i Ukrajina, a samo dvije selekcije ostvariće prolaz u narednu fazu takmičenja. Biće nam potrebna senzacija, ali je selektor isticao da ćemo ići na pobjedu i protiv najboljih ekipa na kontinentu.

SLOVAČKA: Hruščak, Korbel 2, Machač, Burnazovič, Rečičar 1, Brijatka, Prokop 2, T. Urban 6, Duriš 1, Peči 6, Kovačeč, L. Urban 2, Kalafut 1, Slaninka, Mikita, Ivanicia.

SRBIJA: Cenić, Sretenović 2, Đukić 1, Abutović, Pešić, Kolaković 2, Radivojević 2, N. Ilić 5, Pešmalbek 2, V. Ilić 4, Milić 3, Marsenić 3, Orbović 2, Radović 5, Milosavljević 1.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC