• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković ide na Australijan open, oglasio se turnir: Najbolji na svijetu je prijavljen - "Igraće za 10. trofej!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta se nalazi na listi igrača koji bi trebalo da nastupe na prvom grend slemu sezone.

 Novak-Djokovic-igra-na-Australijan-openu-2022 Izvor: Profimedia

"Novak Đoković će igrati na Australijan openu 2022. godine" - to su riječi koje mnogi njegovi navijači žele da čuje, a koje se od sada i nalaze na zvaničnom sajtu prvog grend slema sezone.

Nakon važnih vijesti o učešću Đokovića na ATP kupu početkom naredne godine, sada smo sve bliži potvrdi da ćemo najboljeg tenisera svijeta gledati u Melburnu!

Kako sada stvari stoje, sve ide ka tome da će Đoković narednog januara krenuti u pohod na 10. trofej na Australijan openu i ukupno 21. grend slem u karijeri!

Australijan open je objavio listu igrača koji bi trebalo da nastupe na prvom grend slemu sezone, a nju u muškom singlu predvodi Đoković. Trebalo bi, jer ova lista nipošto nije zvanična i sklona je promjenama. Turnir se igra tek od 17. do 30. januara 2022. i ima još dosta vremena do tada. Tako se, recimo, na listi nalaze svi najbolji igrači svijeta osim onih koji su već ranije potvrdili da neće učestvovati, poput Rodžera Federera i Serene Vilijams.

"Branilac trofeja Đoković igraće za nevjerovatan 10. trofej Australijan opena i biće favorit u žrijebu koji će imati 49 od najboljih 50 tenisera, računajući svjetskog broja dva Danila Medvedeva, koji je pobijedio Đokovića u ovogodišnjem finalu US opena", stoji na sajtu prvog grend slema sezone.

Međutim, svi teniseri i teniserke će na Australijan openu moći da igraju samo ukoliko su dvostruko vakcinisani, što je tema koja je prethodnih mjeseci dobila mnogo pažnje u medijima. Australijski mediji i dalje nagađaju da li je Đoković uopšte vakcinisan. Zbog toga je i dalje nejasno ko će od svih igrača na spisku moći da učestvuju, a među njima je i Novak.

On bi mogao da dođe u Australiju da predvodi Srbiju na ATP kupu (1-9 januar 2022) čak i bez vakcine, ali je to izvodljivo samo za Sidnej u državi Novi Južni Vels, ne i za Melburn u državi Viktorija, gdje se održava Australijan open.

Podsjetimo, direktor ATP kupa Tom Larner je rekao da očekuje da će svi koji budu igrali na tom takmičenju kasnije nastupiti i na Australijan openu, insinuirajući Novakovo učešće u Melburnu.

Kako stvari stoje, tamo Novaka Đokovića organizatori očigledno očekuju!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC