• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice Hadžića podržale strašne poruke upućene na adresu Borca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na komentare koji su se pojavili na zvaničnoj "Fejsbuk" stranici ŽRK Hadžići "svi im poginuli, i najmiliji ako Bog da", kao i pridjev "četničko gnijezdo" za dvoranu “Borik”, uslijedio je niz lajkova rukometašica koje nose dres ovog kluba!

 Poruke mržnje na adresu ŽRK Borac od ekipe Hadžića Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ponašanje čelnika, a što je još tragičnije, i rukometašica Hadžića nakon poraza u derbiju Premijer lige Bosne i Hercegovine od Borca prešlo je granice nacionalne i vjerske netrpeljivosti, pa se čak može okarakterisati kao mržnja, piše "Glas Srpske".

Da živimo u duboko podijeljenoj zemlji u kojoj rat nije zaboravljen, odavno je poznato, a, nažalost, često nas na to podsjećaju utakmice. "Tastatura navijači" uzeli su maha i oni mogu da pišu šta žele bez ikakvih sankcija. Ipak, problem je još dublji u konkretnom slučaju. Na komentare koji su se pojavili na zvaničnoj "Fejsbuk" stranici ŽRK Hadžići "svi im poginuli, i najmiliji ako Bog da", kao i pridjev "četničko gnijezdo" za dvoranu “Borik”, uslijedio je niz lajkova rukometašica koje nose dres ovog kluba! Među njima su i reprezentativke BiH, što znači saigračice, pa čak i cimerke nekih igračica Borca. Tu je i internacionalka iz Crne Gore, kao i majka jednog od trenera iz stručnog štaba.

"Šokiran sam ponašanjem ljudi koji vode ovaj klub. Nažalost, uvjerili smo se da su pelcer njihovih obrazaca ponašanja primile i rukometašice. Uvrede se dese, budu i prođu, ali je za mene kao rukovodioca jednog sportskog kolektiva i oca troje djece upravo to najveći poraz. Pa zar sport ne treba da bude u funkciji lijepog i zdravog odrastanja? Prvobitno nismo željeli da se oglašavamo, ali kada smo vidjeli da su stvari izmakle kontroli i da je naš klub bez ikakvog razloga 'razapet', morali smo da se oglasimo", rekao je direktor Borca Darko Savić za "Glas Srpske".

Epilog

U biltenu Rukometnog saveza BiH. koji je potpisao komesar takmičenja Srđan Jović, meč je registrovan meč postojećim rezultatom odnosno pobjedom "osica" jer Hadžići nisu dostavili žalbu u predviđenom roku, a nisu ni uplatili taksu. Takođe Hadžići su kažnjeni od strane RS BiH i novčano sa 750 KM + 400 KM, službeni predstavnik kluba Muhamed Čović jednom utakmicom zabrane, kao i trener Alma Hadžović istom kaznom.

Upravo je prvi operativac “osica” unio neka nova pravila ponašanja i odnosa između klubova. Tokom prethodnih nekoliko godina svi klubovi Prve lige Republike Srpske i Premijer lige BiH koji su gostovali u "Boriku" dobili su poklone, a nerijetko je i sam Savić znao da lopte i rukometno ljepilo odnese na adrese drugih klubova.

"Aprila ove godine Hadžići su nas pobijedili, a dobili su poklon od mene uoči meča. Na ovoj posljednjoj utakmici obezbijedio sam im i večeru, što je u Banjaluci već postala tradicija. Čak sam prije utakmice od direktora njihovog generalnog sponzora Nedžada Turnadžića dobio umjetničku sliku u znak zahvalnosti za pomoć u obnovi banjalučke džamije Arnaudija. On nam je jedini čestitao na pobjedi, a zvao me da kaže kako osuđuje postupak kluba te da ćemo ostati prijatelji", poručio je Savić.

Ipak, da ne bude sve tako crno, treba da se prisjetimo da su prije samo dvadesetak dana "osice" nakon odigrane utakmice na Ilidži stigle u Visoko da bi bodrile muški tim u meču sa domaćom Bosnom. Njih dvadesetak nadglasalo je ostatak navijača u dvorani, a crveno-plavi su slavili sa 26:23, dok su Banjalučanke na kraju ispraćene gromoglasnim aplauzom.

Podstaknut žalbama iz Hadžića portal "Svijet rukometa" napravio je detaljnu analizu suđenja na utakmici odigranoj u "Boriku" u saradnji sa jednim od kontrolora Premijer lige BiH. Ustanovljeno je da su arbitri iz Bijeljine (Miljković – Ristanić) napravili 25 grešaka, od čega je 12 na štetu Borca, a 13 na štetu Hadžića, tako da se zaključak nametnuo sam po sebi, odnosno da je sudijski kriterijum ipak bio ujednačen.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC