• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvorac ženske reprezentacije BiH, donator džamija i čovjek koji uklanja grafite mržnje! Da li je on četničko gnijezdo? 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mnogo bure u bosanskohercegovačkoj javnosti izazvala je utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca iz Banjaluke i Hadžića u ženskom rukometu!

 Darko Savić - da li je on četničko gnijezdo? Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučanke su slavile pobjedu poslije preokreta 26:22, a nakon susreta Hadžići su optužili arbitre iz Bijeljine (Miljković - Ristanić) da su pomogli "osicama" da stignu do trijumfa i praktično "otpišu" gošće iz borbe za jesenju titulu uz salve šovinističkih ispada.

Čak i da je ekipa iz sarajevskog predgrađa stvarno oštećena u dvorani "Borik", a analiza portala "Svijet rukometa" je pokazala da to nije slučaj, s obzirom da su samo jednu grešku više sudije napravile na štetu Hadžića, apsolutno je neprihvatljivo i neprimjereno sve što se desilo na njihovoj zvaničnoj "Fejsbuk" stranici.

Na komentare koji su se pojavili poput "svi im poginuli, i najmiliji ako Bog da", kao i pridjev "četničko gnijezdo" za dvoranu "Borik", uslijedio je niz lajkova rukometašica koje nose dres ovog kluba! Među njima su i reprezentativke BiH, što znači saigračice, pa čak i cimerke nekih igračica Borca. Tu je i internacionalka iz Crne Gore, kao i majka jednog od trenera iz stručnog štaba.

A najvažniji čovjek iz tog "četničkog gnijezda" je direktor banjalučkog kluba Darko Savić, koji je nesumnjivo najzaslužniji što je u 2021. godini poslije više od decenije "posta" ponovo formirana ženska rukometna reprezentacija BiH.

Zahvaljujući ovom Banjalučaninu, "zmajice" su dobile priliku poslije 12 godina da zaigraju pretkvalifikacioni turnir za plasman na EURO 2022. godine u grčkoj Veriji i zabilježe istorijske pobjede nad Italijom (25:22) i Letonijom (31:19), ali zbog poraza od selekcije domaćina (29:18), nisu uspjele da izbore plasman u dalje takmičenje.

Bez obzira na to, ovo je svakako bio ogroman uspjeh za izabranice Radana Rovčanina, koji je i dobio posao zahvaljujući angažmanu čelnika banjalučkog Borca.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Savićevi maniri, koje je uveo kao stalnu praksu u bh. ženskom rukometu, nisu bili samo sportski već i pedagoški, s obzirom da je sve rivalke "osica" uvijek dočekivao sa cvijećem i nerijetko iz svog džepa plaćao zajedničke večere što je izazvalo brojne simpatije svih klubova Premijer lige BiH.

Pored toga, bio je i inicijator brisanja uvredljivih grafita u Banjaluci, donator obnove banjalučkih džamija Ferhadije i Arnaudije, ali i sportskih klubova u cijeloj BiH, uvijek ističući da je Borac otvoren za sve nacije, vjere i da svi koji dođu u grad na Vrbasu moraju da se osjećaju dobrodošlo.

Dobrodošle su i igračice Hadžića, uprkos ovakvom šovinističkom ispadu i govoru mržnje, koji je djelimično ublažio direktor njihovog generalnog sponzora Nedžad Turnadžić.

Turnadžić je poklonio Saviću umjetničku sliku u znak zahvalnosti za pomoć u obnovi banjalučke džamije Arnaudija i jedini je iz Hadžića čestitao Borcu na pobjedi, pritom osudivši postupak kluba na zvaničnom Fejsbuk profilu.

Savić je za naš portal ponovio da je sve moglo biti drugačije da su Hadžići čestitali pobjedu Borcu, ali i istakao da su "internet ratnici" najveći krivci za cijelu halabuku.

"Siguran sam da će se tenzije smiriti i da ćemo uskoro opet biti sportski prijatelji", rekao je Savić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC