• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako pravi šampioni kažu "Adio", sa zlatom oko vrata! Filip se oprostio kao najbolji u Srbiji, sad neka osvajaju mlađi

Autor Dragan Šutvić

Na fenomenalan način je završio i zaokružio karijeru u reprezentaciji, a za to je nagrađen i prestižnim priznanjem

 filip filipović i jovana preković najbolji sportisti srbije u 2021. godini Izvor: MN PRESS

Olimpijski komitet Srbije izabrao je doskorašnjeg kapitena vaterpolo reprezentacije Filipa Filipovića za najboljeg sportistu u 2021. godini, a isto priznanje pripalo je i fenomenalnoj karatistkinji Jovani Preković. Oboje su olimpijski šampioni i oboje će zauvijek pamtiti godinu na izmaku po istorijskom uspjehu u Tokiju, s tim da je Filip kao lider ekipe sa saigračima odbranio olimpijsko zlato.

Možda će vas zanimati

"Olimpijska zlata su najveća priznanja ne samo za mene, već i za ekipu. Sa Tokijom smo zaokružili fantastičnu priču, ova generacija je sa mladim snagama na Olimpijskim igrama uspjela nešto što je malo kome u istoriji sporta pošlo za rukom", rekao je Filip primajući nagradu od predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića.

U razgovoru sa voditeljkom programa Draganom Kosjerinom, on je zahvalio selektoru Dejanu Saviću i članovima stručnog štaba što su trpjeli zlatu generaciju dugi niz godina.

"Hvala dragom Bogu i momcima koji su izdržali sve ovo i naravno našim trenerima i cijelom stručnom štabu koji su trpjeli sve ove godine i naše bubice, lijepe i užne stvari. Kad se završi ovako, nema šta da se doda".

Izvor: MN PRESS

Kad se osvrne na karijeru, da li žali za nečim?

"Moglo je još nešto, ali ostavićemo to na mlađim generacijama. Što se nas tiče, mislim da smo rekli svoje i ono što je trebalo - rekli smo u bazenu. Ostvarili smo svoje snove. Ovo olimpijsko zlato u Tokiju je za nas bilo kruna reprezentativne karijere i na najljepši mogući način smo rekli 'Adio'".

Primajući trofej, Jovana je takođe lijepim riječima zaokružila sve što je doživjela i ostvarila u 2021.

"Prelijep trofej, ali malo težak", nasmijala se ona. "Trudim se da imam fokus uvijek. Godinu sam završila savršeno. Hvala svima koji su doprinijeli da dođem do ovog trenutka. Nosila sam zastavu Srbije, Balkon, doček u Aranđelovcu, sada ovo priznanje. Vrijedilo je", rekla je evropska, svetska i olimpijska šampionka.

Nažalost, zbog "brisanja" karatea sa liste olimpijskih sportova u Parizu 2024, ona neće biti u mogućnosti da na narednim Igrama brani svoje zlato.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC