• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Možda ispadne neki dobar rezultat iz svega": Luka Perić i Ivan Karačić umjereni optimisti pred Evropsko prvenstvo 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luka Perić, rukometaš Borca m:tel i Ivan Karačić, član izraelskog Makabija, prezadovoljni su što će imati priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

 Luka Perić i Ivan Karačić izjave pred Evropsko prvenstvo 2022 Izvor: Anadolija/Miomir Jakovljević

Desno krilo Banjalučana Luka Perić ponovo je uvršten u bh. selekciju s kojom je odradio prvi fazu pripremna za šampionat Evrope, a na spisku selektora Ivice Obrvana je i za narednu fazu.

"S obzirom da je kraj polusezone i da smo svi malo umorni, prvi ciklus priprema smo završili na veoma zadovoljavajući način. Sada smo počeli drugi ciklus priprema za Evropsko prvenstvo, svi smo zdravi, spremni i motivisani da odemo u Slovačku i Mađarsku i predstavimo našu zemlju na najbolju mogući način. Dobro treniramo, sa stručnim štabom radimo na svim elementima naše igre, usavršavamo se i napredujemo uz nadu da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu", rekao je Perić.

Žrijeb nije bio naklonjen "zmajevima" s obzirom da će u grupi imati izuzetno teške protivnike, selekcije Španije, Švedske i Češke.

"Veoma je teška grupa sa Špancima, Šveđanima i Česima, a očekivanja su da odigramo najbolje što znamo. Možda bi previše bilo da želimo jednu, dvije ili tri pobjede, ali daćemo sve od sebe, pa ćemo da vidimo", dodao je rukometaš banjalučkog Borca m:tel.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov iskusniji kolega iz "zmajeva" Ivan Karačić naglasio je da je zadovoljan što će imati priliku da predstavlja BiH u Slovačkoj i Mađarskoj.

"Drago mi je što sam pozvan i što ću imati priliku da prezentujem svoju državu na velikom takmičenju kakvo je Evropsko prvenstvo. Ponosan sam i srećan što sam ovdje sa ekipom. Svi uživamo u pripremama, nije bitno da li smo novi ili stari igrači. Trudimo se uhvatimo tu radničku atmosferu bez puno prigovora i pitanja, odrađujemo šta selektor (Ivica Obrvan) traži od nas", rekao je srednji bek izraelskog Makabija Rišon.

Uprkos nesporno snažnoj grupi, Karačić je umjereni optimista.

"Jako je teška grupa, ali mislim da smo s godinama sazreli, puno smo pametniji i nadam se da ćemo znati da iskoristimo ono što nam se ponudi. Najvažnije je da damo 100 odsto naših mogućnosti, a onda i da iskoristimo greške protivnika. Možda onda i ispadne neki dobar rezultat iz svega toga", naglasio je nekadašnji igrač ljubuškog Izviđača, banjalučkog Borca m:tel, bjeloruskog Meškova iz Bresta i švajcarskog Kadetena.

Prvenstvo Evrope počinje 12. januara i trajaće do 30. januara 2022. godine, a BiH će sve utakmice igrati u Bratislavi.

Najprije će 13. januara igrati sa Švedskom (20.30), potom će dva dana kasnije odmjeriti snage sa Češkom (18.00), dok je posljednji meč u grupi zakazan za 17. januar u istom terminu.

Plasman u narednu fazu izboriće dvije prvoplasirane ekipe iz grupe.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC