• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa je teška, ali borićemo se na svakom meču: Desni bek "zmajeva" Dejan Malinović o Evropskom prvenstvu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dejan Malinović istakao je da će "zmajevi" dati sve od sebe na predstojećem Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, iako je svjestan da je u pitanju izuzetno teška grupa sa Švedskom, Španijom i Češkom.

 Dejan Malinović o EP 2022 i zmajevima Izvor: Anadolija/Elman Omic

Izabranici Ivice Obrvana odradili su bazički dio priprema za šampionat Evrope u Sarajevu, a svoje utiske sa prvog okupljanja za zvanični sajt Rukometnog saveza BiH iznio je Banjalučanin Dejan Malinović.

"Iskoristili smo ova četiri dana da se malo više fizički pripremimo i probamo ove mlade snage. Mislim da je dobro prošlo, malo ćemo sada odmoriti za Božić, onda nastavljamo s radom i čekamo da nam se prikljuće ostali igrači. Kad se kompletiramo, onda ćemo početi da radimo taktiku i spremamo se za naše protivnike na Evropskom prvenstvu", rekao je desni bek mađarskog Balatona.

Svjestan je nekadašnji igrač banjalučkog Borca m:tel da će protiv Španaca, Šveđana i Čeka biti izuzetno teško osvojiti poneki bod, ali je istakao da nema predaje.

"Grupa je jako teška, trebamo biti realni i objektivni jer nismo favoriti. Ali, borićemo se na svakoj utakmici, daćemo sve od sebe i uvijek ići na pobjedu".

Malinović je prokomentarisao i poziv rukometašima iz Premijer lige BiH.

"Mnogo nas je na treningu teško je procijeniti ko ima kvalitet. Mora se dugoročno raditi i posvetiti se mladim snagama. Bez njih nema budućnosti. Ima mladih igrača i nadam se da će ih biti još više koji će svojim kvalitetom nadomjestiti starije igrače. Čuli smo i da će se (Nikola) Prce uskoro oprostiti od reprezentacije. Mladi igrači moraju iskoristiti svoju šansu na najbolji mogući način", zaključio je on.

Prvenstvo Evrope počinje 12. januara i trajaće do 30. januara 2022. godine, a BiH će sve utakmice igrati u Bratislavi.

Najprije će 13. januara igrati sa Švedskom (20.30), potom će dva dana kasnije odmjeriti snage sa Češkom (18.00), dok je posljednji meč u grupi zakazan za 17. januar u istom terminu.

Plasman u narednu fazu izboriće dvije prvoplasirane ekipe iz grupe.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC