• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puno sam dao "zmajevima", ali i puno dobio! Nikola Prce se oprašta od dresa BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša svih vremena, Nikola Prce (41), oprostiće se reprezentativnog dresa na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

 Nikola Prce: Poslije EP 2022 se opraštam od reprezentacije BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prce je s punih 25 godina debitovao za A tim BiH januara 2006. godine kod selektora Vojislava Rađe u susretu sa selekcijom Holandije, pa će u januaru obilježiti punih 16 godina igranja za BiH. Posebno ćemo pamtiti 18 golova u dvomeču sa Islandom za plasman na Mundijal u Kataru 2015. godine, 10 protiv Češke Republike u ključnom meču za plasman na Evropsko prvenstvo u Norveškoj 2020. godine, kao i niz kvalifikacija u kojima je bio najbolji strijelac i igrač ekipe.

“Vrijeme je da se oprostim, možda je i situacija super jer je Evropsko prvenstvo pred nama. Ja ću uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji za pomoći, ali mislim da sad imamo mladih igrača kojima je vrijeme da se pokažu. Nemamo šta više čekati u tom smislu, ne samo na mojoj poziciji, nego još nekoliko. Zadnjih godina nije ušlo puno igrača u tim, ali ih se nije puno ni pokazalo. Mi ni sad nemamo mogućnost da to radimo na ho-ruk i mijenjamo deset igrača, niti iko na svijetu to radi, ali sistematski i polako se može. Igrač mora imati neku podlogu pa da se dovede u reprezentaciju“, rekao je Nikola Prce za "Dnevni avaz" i dodao:

“Mislim da sam reprezentaciji puno dao, ali i puno dobio. Puno je proteklo kvalifikacija, ovo je treći odlazak na veliko takmičenje i mislim da je vrijeme za moje povlačenje”.

Iskusni bek, kao i golman Flensburga Benjamin Burić, nema previsoka očekivanja od predstojećeg šampionata Evrope.

"Bilo kakva pobjeda na EP-u bi bila veliki dobitak, a najrealnije bi to bilo ostvariti protiv Češke. Ne trebamo sanjati prolazak dalje jer mislim da je to teško. Jedna pobjeda bi puno značila za kasnije kvalifikacije i žrijeb", dodao je igrač Bese Famgas iz Peći, koja je ove godine eliminisala banjalučki Borac m:tel iz EHF Evropskog kupa.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC