• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Prce u Top 10 golgetera prve faze Evropskog prvenstva!

Autor mondo.ba

Rukometaš Bosne i Hercegovine Nikola Prce nalazi se među deset najboljih strijelaca prve runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

 Nikola Prce u Top 10 golgetera prve faze Evropskog prvenstva! Izvor: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Prce je u tri utakmice prvog kruga takmičenja postigao 18 golova, koliko i Austrijanac Robert Veber s kojim dijeli deseto mjesto, prenijela je agencija "Anadolija".

Na vrhu liste strijelaca prvog kruga EURO 2020 nalazi se još jedan Austrijana Mikola Bilik koji je protivničke mreže zatresao čak 28 puta. Slijede ga sa po 27 golova Norvežanin Sander Sagosen i Švajcarac Andre Šmit. U top deset su još: Kiril Lazarov (S. Makedonija) i Kaj Smits (Holandija) po 22 gola, Dainis Kristopnas (Letonija) 21, Janko Božović (Austrija), Mikel Hansen (Danska) i Artsem Karalek (Bjelorusija) po 19.

Možda će vas zanimati

Bilik je definitivno jedan od glavnih kandidata za najboljeg igrača prvenstva, naravno u zavisnosti kako će igrati i on i Austrija u nastavku takmičenja. No, za sada je prvi i na listi asistenata EURO 2020 sa 19 dodavanja saigračima za pogodak. Slično je i sa Sagosenom, koji takođe ima 19 asistencija, dok ih slijedi neuništivi 39-godišnji Lazarov sa 17.

BiH se može pohvaliti da ima jednog od tri najbolja golmana prvog kruga takmičenja na EURO. Na prvo mjestu je Šveđanin Andreas Palicka sa procentom uspješnosti 42 odsto (71 udarac/30 odbrana), drugi Španac Rodrigo Korales 41 odsto (61/25) i treći golman BiH Nebojša Grahovac 40 procenata (30/12).

Nakon prve faze takmičenja otpalo je 12 reprezentacija među kojima i dva velika favorita Danska i Francuska, zatim BiH, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Holandija, Letonija, Rusija, Švajcarska i Poljska.

Preostalih 12 reprezentacija kroz drugi krug takmičenja u kojem su formirane nove dvije grupe sa po šest timova u Beču i Malmeu boriće se za plasman u polufinale.

Grupa “I“: Hrvatska 2 boda, Španija 2, Austrija 2, Češka 0, Njemačka 0, Bjelorusija 0.

Grupa “II“: Norveška 2, Mađarska 2, Slovenija 2, Švedska 0, Portugal 0, Island 0.

U prvom kolu sastaće se: 16. januar: Španija - Češka (16 sati), Hrvatska - Austrija (18.15), Bjelorusija - Njemačka (20.30); 17. januar: Slovenija - Island (16), Norveška - Mađarska (18.15), Portugal - Švedska (20.30).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC