• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od trostruke krune, Danci idu kući! Ponovo ti Mađari...

Autor mondo.ba

Reprezentacija Mađarske savladala Island i tako eliminisala Dansku, kojoj ni pobjeda protiv Rusije nije bila dovoljna za naredni krug.

 rukomet Evropsko prvenstvo Danska ide kući, Mađarska pobijedila Island Izvor: Andreas Hillergren/TT NEWS AGENCY

Poslije Francuske, još jedan veliki favorit, selekcija Danske ide kući!

Svjetski i olimpijski šampioni i prije nego što su odigrali meč protiv Rusije završili su takmičenje poslije prve faze kao trećeplasirana ekipa u Grupi E iza Mađarske i Islanda.

Možda će vas zanimati

Mađarska je napravila još jednu senzaciju i ubjedljivom pobjedom 24:18 nad Islandom obezbijedila prvo mjesto u Grupi E, dok će Islanđani u naredni krug kao drugoplasirani.

Nadali su Danci trijumfu Islanđana koji bi ih ostavio u igri, nekolicina njih čak je pratila prvo poluvrijeme sa tribina Malme Arene, ali nakon što su otišu svlačionicu da se pripremaju za duel sa Rusima uslijedio je furiozni preokret Mađarske u drugom poluvremenu.

Gubili su Mađari čak i pet razlike krajem prvog poluvremena, a onda su 13 minuta prije kraja preokrenuli na 18:17 golom Site i nagovijestili seriju kojoj se niko nije nadao.

Roland Mikler branio je sve, njegovi saigrači Banhidi, Sita i Balog pogađali, dok na drugoj strani Palmarson, Sigurdson i društvo nisu više nalazili put ka mreži.

Mađari su iskoristili taj šok i serijom 6:1 stigli do ubjedljivog trijumfa 24:18 i jednog od najvećih iznenađenja ovog Evropskog prvenstva.

Dok su reprezentativci Mađarske slavili na terenu, a Islanđani išli ka svlačionici, veliki broj danskih navijača na tribinama ostao je u suzama i vjerovatno bez volje da gleda potpuno nevažan duel sa Rusijom.

Ovo je drugi put da Mađarska eliminiše Dansku na velikim takmičenjima, pošto su to učinili i na Svjetskom prvenstvu 2017. godine. Danci su kao olimpijski šampioni tada upisali svih pet pobjeda u grupnoj fazi, a onda su u osmini finala naletjeli na Mađare, koji su i tada napravili senzaciju i slavili 27:25.

Pivot Banhidi sa osam golova najzaslužniji je za pobjedu Mađarske, Boka je postigao četiri, a isto toliko postigao je Sita i to sva četiri u onoj odlučujućoj seriji Mađara u finišu utakmice.

Nakon ovog susreta bili su poznati svi učesnici druge faze, a Danska je u rezultatski nevažnom susretu savladala Rusiju 31:28.

Mogli su Danci kući bez pobjede, pošto su Rusi vodili na poluvremenu 15:12, ali se razigrao Mikael Hansen i sa pet golova u nastavku od ukupno sedam, vodio svoju ekipu do pobjede. 

Iako je on bio i najefikasniji igrač na meču, priznanje za igrača utakmice pripalo je trostrukom strijelcu Sergeju Kosorotovu, koji je i sam bio iznenađen dok je primao nagradu.

Grupa E

Island – Mađarska 18:24
Danska – Rusija 31:28

Tabela: Mađarska 5, Island 4, Danska 3, Rusija 0

DRUGA FAZA

Grupa 1: Hrvatska 2, Španija 2, Austrija 2, Češka 0, Njemačka 0, Bjelorusija 0

Grupa 2: Norveška 2, Mađarska 2, Slovenija 2, Švedska 0, Portugal 0, Island 0

U polufinale idu po dvije najbolje ekipe iz novoformiranih grupa, dok će trećeplasirane ekipe igrati u meču za 5. mjesto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC