• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon Olimpijskog komiteta BiH i Kanton Sarajevo nagradio Lanu Pudar: Vlada izdvojila 30.000 KM za mladu plivačicu 

Autor Haris Krhalić

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine nagradio je Lanu Pudar sa 7.000KM povodom osvojene bronzane medalje dok je Vlada Kantona Sarajevo nagradila našu plivačicu sa 30.000 KM.

 Olimpijski komitet i Vlada Kantona Sarajevo nagradili Lanu Pudar sa 37000 KM Izvor: Anadolija/Elman Omić

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku da izdvoji 30.000 KM kao nagradu za izuzetne uspjehe mlade bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministri u Vladi ugostili su danas 15-godišnju plivačicu koja je nedavno na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju, u disciplini 200 metara delfin, osvojila bronzanu medalju.

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić istakao je ovom prilikom da resorno ministarstvo i Vlada KS pokazuju visok nivo empatije i odgovornosti prema onome što radi ne samo Lana Pudar, nego i svi ostali vrhunski bh. sportisti, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

"Ovo je poseban dan za sve nas i izuzetna je čast biti u društvu naše Lane i njenih trenera Alene Ćemalović i Damira Đedovića. Ovo je definitivno bila godina plivačkog sporta. Institucionalna podrška sportskim uspjesima, kako Ministarstva kulture i sporta KS, tako i cijele Vlade KS, neće izostati ni naredne godine", rekao je Avdić.

Podsjetimo jutros je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine nagradio je Lanu Pudar sa 7.000 KM povodom osvojene medalje 

Pudar je na prijemu organiziranom u tu čast kazala da rado posjećuje Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine te je zahvalila što su prepoznali njene rezultate i uspjehe, saopšteno je iz OKBiH.

"Sezona je bila burna s mnogo dobrih isplivanih rezultata, i pripreme za narednu sezonu kreću vrlo brzo. Hvala Olimpijskom komitetu BiH na velikoj podršci i potrudit ću se da vas nastavljam uveseljavati", rekla je Pudar.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić izrazio je nadu da će Pudar zadržati kontinuitet visokih plasmana.

"Ova nagrada, sigurni smo, nije posljednja i želimo da i u 2022. godini Lana blista punim sjajem i odličnim nastupima", istakao je Kvesić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC