• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljuvačina po Đokoviću, opet je to uradio: Australijanac proziva Novaka "licemjera" - Bićeš uništen kad god se pojaviš!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta je ponovo glavna tema u australijskim medijima.

 sem grot napao novaka đokovića australijan open Izvor: Profimedia

Nastavljaju se napadi na Novaka Đokovića! Otkako je objavio da je dobio medicinsko izuzeće i da dolazi na Australijan open, ne stišava se bura na najmanjem kontinentu.

Poslije prijetnji novinara i žestokog napada premijera, na Đokovića je ponovo udario i njegov bivši kolega Sem Grot.

Možda će vas zanimati

Ovaj Australijanac je poznat po svojim ranijim kolumnama u kojima je napadao Đokovića i njegove poteze, a bilo je očekivano da će isto uraditi i po pitanju Novakovog dolaska na Australijan open.

Grot je u kolumni pod nazivom "Đokovićevo izuzeće od vakcinacije pljuje u lica svih Australijanaca" istakao da Srbin uopšte nije lider kakav želi da bude, da je on licemjeran, kao i da će Novak biti "uništen svaki put kad kroči na teren" na Australijan openu.

Evo i kako glasi njegova opširna kolumna:

"Odobravanje medicinskog izuzeća Novaku Đokoviću da igra na Australijan openu je odluka koja pljuje u lice svakom Viktorijancu i Australijancu.

Kada sam prvi put vidio, ne mogu da kažem da sam bio iznenađen, ali za momka koji je rekao da nikad neće reči ništa o svom medicinskom statusu, da izađe i kaže da je dobio izuzeće je drzak potez.

Zašto samo ne bi rekao da dolaziš u Australiju i nastaviš sa svojim kodeksom ćutanja? Spreman si da kažeš da imaš izuzeće, ali ne i zbog čega. Muka mi je od licemjerja, uopšte mi se ne dopada.

Anketa

Hoće li Đoković osvojiti Australijan open i ove godine?

  • Hoće, zvanično postaje najbolji svih vremena!

    67.27% (37)

  • Neće, sve ovo će uticati na njegove igre

    32.73% (18)

Hoće li Đoković osvojiti Australijan open i ove godine?

Rezultati

Sve je bacio niz vodu i nema obavezu da otkrije više informacija. Samo pogledajte u*ranu oluju koju je stvorio. To je nepoštivanje prema svima koji su pretrpjeli pakao posljednje dvije godine.

Ovu kolumnu pišem kod kuće u izolaciji, pošto sam bio pozitivan na kovid. Jedan sam od miliona Australijanaca koji su podnijeli nevjerovatnu žrtvu u posljednje dvije godine. Svi smo prošli kroz blokade, ograničenja, školovanje kod kuće i napravili smo bezbrojne promjene u našim životima, pa mi nemojte reći da Đoković nije svjestan onoga kroz šta su ljudi prošli.

Bio je ovdje prošle godine i podigavši pehar, odavao je počast onome što su Viktorijanci posebno preživeli. Igrao je na praznim stadionima tokom iznenadnog lokdauna. Njegova objava u utorak bila je bezobzirna. On bi trebalo da zna bolje.

On će biti uništen svaki put kad izađe na teren - i možete li da krivite ljude?

Australijan Open 2021.
Izvor: Profimedia

Druga stvar koja mi je zapanjujuća kod Đokovićevog ponašanja - ovo je čovjek koji hoće da osnuje novo udruženja tenisera i predvodi ATP tur. Ovaj čovjek hoće da bude lider. To je smiješno.

Nijedan od njegovih postupaka u posljednje dvije godine nije bio postupak pravog lidera. Ne samo u najteže vrijeme za cijeli svijet, nego i u najteže vrijeme za njegov sport. Da li je Novak Đoković trebalo da dobije izuzeće? On uvijek samo priča, ali radi samo ono što je najbolje za njega. Zanimljivo, on i viktorijanska vlada dijele mnogo kvaliteta u tom pogledu", piše Australijanac.

Grot je naveo i da je ovim potezom u tešku poziciju stavljen Kreg Tili, direktor Australijan opena, jer je on saopštavao vijesti o odluci koju je donosila lokalna vlast. Grot je potom nastavio da kritikuje tamošnje vlasti, pa se potom vratio na temu Srbina.

Australijan Open 2020.
Izvor: Profimedia

"Đoković i viktorijanska vlada imaju mnogo pitanja na koje treba da odgovore. Koji je njegov medicinski problem? Da li je imao kovid u posljednjih šest mjeseci? Ako jeste, što nam ne bi rekao kao što je rekao 2020. Da li je mogao da ima kovid u posljednjih šest mjeseci i da odigra 33 meča? Teško.

Kako može neko ko je osvojio 20 grend slemova i jedan je od najspremnijih sportista na planeti da ima akutni medicinski problem koji nikada prije nije bio problem? To ne pristaje. Čak i kad ga kritikujem, mislim da je Đoković jedan od najvećih igrača ikada, ali njegova veličina dolazi i sa očekivanjima koje nikad ne ispunjava.

On iznevjerava svoje kolege i smeje se u lice svim Viktorijancima. Možda će doći i održati konferenciju i reći nam ono što želimo da znamo, ali na osnovu ranijeg iskustva, ne nadam se.

Standardi liderstva viktorijanske vlade i Novaka Đokovića su idealan spoj. Nije iznenađenje što dolazi da igra", zaključio je Grot, nekada 53. teniser svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC