• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolega napao Đokovića samo zato što igra za SRBIJU u Dejvis kupu!

Novak Đoković je navikao na razne vrste udara, ali ovako nešto još nije iskusio.

 Sem Grot napao Đokovića jer igra Dejvis kup Izvor: Profimedia

Novak Đoković ističe da mu je najveća čast kada igra za reprezentaciju Srbije, pa tako i poslije naporne sezone ima snage da nosi grb Srbije i vodi ju do uspjeha u Dejvis kupu!

Ipak, nekima to očigledno smeta, a sve više "otrovnih strelica" stiže iz Australije. Već sedmicama traje politička kampanja protiv Đokovića povodom njegove odluke o učešću na Australijan openu, ali to izgleda nije jedina tema. Sada je njihov bivši teniser Sem Grot prozvao Đokovića zbog igara u Dejvis kupu (!?).

Naime, reformisani Dejvis kup je pred selidbom u Abu Dabi, a to se prvo nije dopalo Lejtonu Hjuitu, pa njegovom kolegi Semu Grotu koji je u svemu vidio zavjeru u kojoj učestvuje i Srbin.

"Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na dvonedeljnom turniru u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove Davis Cup by Rakuten Finals", počeo je Grot za "Tennis Head" i nije propustio priliku da u sve to uplete Đokovića.

"Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Đoković, koji je komentarisao Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promjena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale".

Dobro je poznato da je u reformi Dejvis kupa učestvovao Đerar Pike, a vjeruje da je novac dobio upravo iz Abu Dabija.

"Nemam dokaze za to, ali vjerujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto njegova kompanija Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno", zaključio je Grot.

Izvor: YouTube/Tennis TV/Screenshot

Podsjetimo, Đoković je sa reprezentacijom Srbije uz mnogo sreće prošao grupnu fazu, uz pomoć Rusije, a komentarišući novi format rekao je da prethodni nije išao u korist igrača i da je zato podržao promjene.

I sam ima prijedlog.

"Nije mi se svidio ni format koji smo imali prije dvije godine kada je jedna država ugostila 16, ili 18 timova. Ovo sada mi se sviđa sa tri različite zemlje organizatora grupnih faza, a pitam se: Zašto ne još više? Zašto ne bi imali šest različitih zemalja za svaku grupu? Puno je interesa za Dejvis kup sa Bliskog Istoka. Ekonomski su jaki i mogu da finansiraju zahtjeve koji su potrebni za organizaciju takvog događaja. Pitanje je da li pratiš novac, tradiciju, ili tražiš balans između ta dva. To je uvijek veliko pitanje, naravno da ima puno različitih mišljenja. Ja sam negdje između...", rekao je srpski as.

Pogledajte i kakav je poklon dobio Novak u Austriji!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC