• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos oko Novaka, hoće da mu zabrane ulazak u zemlju: Političke igre u Australiji - počela hajka na Đokovića!

Autor Milutin Vujičić

Čija je odluka da Novak Đoković dobije dozvolu za ulazak u Australiju? Nije njegova, ali se u Australiji ponašaju kao da je tako.

 novak đoković neće moći da uđe u australiju Izvor: Profimedia/SOPA Images Limited

Srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na ovogodišnjem Australijan openu pošto je dobio "medicinsko izuzeće", odnosno dvije nezavisne komisije utvrdile su da postoji razlog zbog kog može i nevakcinisan da uđe u zemlju.

Uprkos tome što je Đoković prošao rigoroznu kontrolu, i što je u zvaničnom saopštenju objašnjeno da nije imao nikakav specijalan tretmant, podigla se velika bura u javnosti koja i dalje sumnja u srpskog asa i način na koji ulazi u Melburn. To se odmah vidjelo po komentarima na društvenim mrežama, a sada je to podignuto na viši nivo.

Možda će vas zanimati

Nije neočekivano, ali pravi haos je nastupio kada je i politika "umiješala ruke", pošto je dobro poznato da su organi vlasti u Australiji poprilično ispretpletani i oko toga uvijek postoje razne dileme.

Tako je mistar unutrašnjih poslova saopštio da bi vlada Australije i dalje mogla da poništi odluku o "medicinskom izuzeću" i da tako zabrani Đokoviću ulazak u zemlju, što bi u ovom trenutku zaista bio presedan, ali i velika bruka za čitavu zemlju pošto je Novak samo poštovao ranije utvrđene propise.

"Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća. Ako osoba nije vakcinisana, mora da posjeduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mjere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman", navodi se u saopštenju i dodaje da je odluka o karantinu za nevakcinisane na Vladi Viktorije.

Anketa

Hoće li Đoković osvojiti Australijan open i ove godine?

  • Hoće, zvanično postaje najbolji svih vremena!

    67.27% (37)

  • Neće, sve ovo će uticati na njegove igre

    32.73% (18)

Hoće li Đoković osvojiti Australijan open i ove godine?

Rezultati


Sve u svemu čini se da avantura za Novaka Đokovića tek počinje i da će tek u narednim danima biti pod velikim pritiskom, možda i najvećim u karijeri - i to u pohodu na 21. grend slem.

Australijan open počinje 17. januara, a na njemu Novak Đoković brani trofej i napada ukupno 10.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Nema izuzetka, ili zabrani ili svima dozvoli

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC