• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su uvijek bili američke marionete: Legenda zgrožena zbog Đokovića - Znam ja Australijance, uvjeren sam šta će biti!

Autor Haris Krhalić

Nikola Pilić i dalje ne može da vjeruje šta je Australija uradila Novaku Đokoviću u prethodnih desetak dana.

 Nikola Pilić o Đokoviću Izvor: MN PRESS

Nastavlja se drama oko Novaka Đokovića i njegove situacije u Australiji. U petak mu je drugi putukinuta viza i sada se čeka njegovo saslušanje u petak uveče u 22.00 po srpskom vremenu.

I dok Đokovića napada teniska legenda Žistin Enan, a ministar Aleks Houk može da Novaku itreći put ukine vizuukoliko ovaj opet slavi na sudu - oglasio se i slavni Nikola "Niki" Pilić.

Čuveni bivši teniser i teniski stručnjak koji se sa Đokovićem sarađivao u Dejvis kup reprezentaciji, bio je gost Kurir televizije u emisije "Usijanje" u kojoj je govorio o čitavom slučaju.

On je rekao da je uvjeren da Novaku neće dozvoliti da ostane u Australiji, pošto su i njegove šanse sve manje.

"Ne treba čovjek da bude advokat, ovde je jako jednostavna priča. Australijska federacija i nezavisni doktori su mu dali zeleno svjetlo i rekli su mu "sjedi u avion i dođi". Došao je u Melburn i onda su riješili da će ga tretirati kao kriminalca. To je čista politička igranka, politika duboko ide uz sport", počeo je Pilić.

On je u dahu branio Đokovića u ovom slučaju.

"Novak je čovjek koji je devet puta osvajao Australijan open, a ne daju mu nikakvih kredita, maltretiraju ga kao kriminalca. Ovo je čista politička priča gdje premijer koji ima loš rejting, preko imena Novaka Đokovića skuplja neke političke poene. Oni kažu da bi on mogao nekoga da zarazi. Pa što nisu donijeli odluku prije tri-četiri dana, nego u petak popodne, tako da advokati Novaka imaju manje vremena? Australijanci su uvijek bili lutka na konopcu Engleske i Amerike i što su oni njima govorili, to su oni uvijek radili. Bio sam mnogo puta u Australiji i znam šta se događa. Ovo što su napravili je čista sramota. Kad je u pitanju politika, onda sam siguran da Novak ima manje šanse od 50 posto."

Izvor: MN Press/Profimedia

Pilić je komentarisao i kakva će biti situacija za Novaka ukoliko bude slavio na sudu i na kraju bude učestvovao na Australijan openu.

"Najvažnije je da on dobije garancije da igra i da on dobije prvo i drugo kolo i da se njegova forma diže. Da prođe prvu nedjelju, da može da uđe u svoju "šestu brzinu". On tamo voli da igra, tamo mu loptice odgovaraju, podloga terena... Ali da li će on igrati ili neće? Ja znam, bio sam u Australiji, znam kako oni misle o svemu tome. Ovo što su napravili od njega je sramotno. Izuzetno sam razočaran. Uvjeren sam, daj Bože da nisam u pravu, uvjeren sam da neće pustiti Novaka u Australiju", zaključio je Nikola Pilić.

Evo kako je Đoković trenirao u petak:

(MONDO/Kurir)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC