• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo gdje je sada Novak Đoković! Tražili da ga dovedu, stražari stoje ispred vrata - saslušanje je u toku!

Autor Haris Krhalić

U ovim trenucima, Novak razgovara sa zaduženima za imigrante u Melburnu i Australiji.

 Evo gdje je sada Đoković Izvor: Profimedia

U Australiji je svanula subota, koja bi mogla da donese konačni odgovor na pitanje - da li će Novak Đoković ostati u toj zemlji?

Nakon što je ministar za imigrante poništio odluku suda i pokazao silu, Novaku je ponovo otkazana viza. Njegovi advokati su se zato opet upustili u veliku pravnu borbu, ovog puta na Federalnom sudu, gdje će sudija O'Kalahan odlučivati o ostanku prvog reketa svijeta.

Đokoviću je prije sudskog prcesa naloženo da prisustvuje razgovoru sa zvaničnicima za imigraciju u Melburnu, poslije čega će biti formalno zadržan, uz pretpostavku da će to biti u prostorijama svojih advokata. Prema pisanju medija, on bi mogao odmah da bude deportovan u slučaju da sud odluči da mu viza ostaje poništena.

Prema očekivanjima, on je došao u prostorije nadležnih za imigrante u 8 časova, advokati su sada prisutni, ali oni mogu samo da pasivno prisustvuju i nemaju pravo na aktivno učešće.

Dakle, ispred prostorija u ovom trenutku stoje organi imigracionih poslova ga čuvaju, ali su rekli da je slobodan samo za jedno - da napusti državu.

"Vlada je pokazala zašto je Đoković zadržan na aerodromu i zašto se sve dešava. Novak Đoković ovdje nikad nije bio omiljen u medijima iz nekih drugih razloga, ali mediji su ovdje jedva dočekali njegovu izjavu da će razmisliti da li da putuje ako vakcina bude uslov. Australija je prošla vrlo težak period što se tiče pandemije i sada poslije skoro dvije godine, vlada želi da pred izbore pokaže da je to bila dobra politika, ali se čini da je to bio veliki promašaj, jer je Australija bila izolovana u tom periodu, a sada imamo eksploziju korone. U posljednjih desetak dana imamo više od milion zaraženih", javio je dopisnik Radio-televizije Srbije iz Australije, Saša Janković.

Šta će se dogoditi na sudu? Teško je reći. Pratite tekstualni prenos Novakove drame u Melburnu u petak uveče.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC