• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo dokaza da je postupak protiv Đokovića besmislen: Pojavio se dokument, pokazuje da ministar nema argumente!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Urednik britanskog Telegrafa pokazao da je odluka ministra za imigracije Aleksa Houka potpuno besmislena.

 Novak-Djokovic-sudjenje-uzivo-besmislena-odluka Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković uskoro će saznati da li može da ostane u Melburnu i nastupi na Australijan openu pošto se konačna presuda u njegovom slučaju očekuje u toku noći između subote i nedjelje.

Đokoviću večeras u 23.30 počinje suđenje na kome njegovi advokati pokušavaju da ospore odluku ministra Aleksa Houka. Prema njegovoj odluci, Đokoviću je oduzeta viza za Australiju zbog "javnog interesa", međutim postoje indicije da advokati srpskog tenisera imaju dobre šanse.

Najveći razlog leži u činjenici da je obrazloženje ministra Aleksa Houka potpuno besmisleno, odnosno u njemu postoji previše kontradiktornosti koje Novaku idu na ruku.

Tako je recimo ministar Houk opisao Novaka Đokovića kao "nevakcinisanu osobu visokog profila koja je javno pokazala da se protivi vakcinaciji", što je britanski novinar Oliver Braun, glavni urednik Telegrafa, odmah osporio. To daje nagovještaj da bi isto mogli da urade i advokati.

Australija se "boji" da bi Novak Đoković svojim prisustvom u Melburnu imao "loš uticaj na ljude koji se nisu vakcinisali", odnosno izražavaju bojazan da će drugi slijediti njegov primjer i neće se vakcinisati.

Razlog zbog kog je to besmisleno prvo leži u tome da je Đoković tokom turnira u Beogradu prošle godine organizovao vakcinaciju tenisera, dok su se druge zemlje mučile sa vakcinom, ali nije samo to "rupa" u cijeloj priči, postoji nešto što je možda i zanimljivije.

U Melburnu je trenutno vakcinisano (dvije doze) 93% stanovništva starijeg od 12 godina, pa kako bi Novak promijenio stav tako malog broja ljudi, koji se još nisu vakcinisali?


"Argument da će Novakovo prisustvo ohrabriti ljudi da zanemare zdravstvene savete i vakcinišu se je potpuno besmislen", napisao je Oliver Braun na svom Tviter profilu i mnogima "otvorio oči" pošto nisu u prvi mah primijetili na čemu je to ministar za imigracije bazirao svoju odluku.

Na sve to, ministar za imigracije Aleks Houk u istom dokumentu poručuje da "nije velika vjerovatnoća da Novak Đoković nekoga zarazi poto ne spaa u rizičnu grupu koja prenosi virus".

Anketa

Hoće li Novak igrati na Australijan openu?

  • Verujem da hoće!

    60.96% (139)

  • Ne, deportovaće ga

    39.04% (89)

Hoće li Novak igrati na Australijan openu?

Rezultati


"Koristeći gore navedene pretpostavke možemo da potvrdimo da je Novak Đoković bio zaražen koronavirusom, pa iako je nevakcinisan, ovo znači da je zaštićen od koronavirusa tokom narednih nekolko mjeseci. Njegov negativan test koji je dobio 22. decembra takođe govori da je preležao virus i da ima antitijela. Nije velika vjerovatnoća da bude opasan, tako da cijenimo da on nije rizik po stanovnike Australije", stoji u zvaničnoj sudskoj dokumentaciji.

Podsjetimo, o ostanku Novaka Đokovića odlučivaće tročlano veće sudija, što je odlična vijest za srpskog tenisera, dok je lijepo i to što je glavni među njima O'Kalahan veliki ljubitelj "bijelog sporta".

Samo da ne bude cunamija zbog kog je u većem dijelu Australije uključen crveni alarm.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC