• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čim je Đoković došao, odmah je bilo jasno: Saša Zverev napao Australiju - cijela drama je mogla da bude izbjegnuta!

Autor Haris Krhalić

Aleksander Zverev je još jednom stao na stranu Novaka Đokovića.

 Zverev o Đokoviću Izvor: Profimedia

Dobiće Australijan open novog pobednika ove sezone. Novak Đoković nije dobio šansu da brani titulu, pošto je deportovan iz Melburna.

Srpski teniser je stigao u Beograd, ali je i dalje on glavna tema na prvom grend slemu sezone. Aleksander Zverev je ponovo stao na njegovu stranu.

Njemački teniser je na startu, nešto teže nego što se očekivalo, pobijedio sunarodnika Danijela Altmajera poslije dva odigrana taj-brejka (7:6, 6:1, 7:6) i sada ga čeka duel sa domaćim predstavnikom Džonom Milmanom. A, poslije pobjede su ga upravo pitali o Novakovoj presudi.

"Nije bilo lako ni za koga, posebno ne za Novaka. Imao je vizu, pa su mu je otkazali. Onda je pobijedio na sudu, trenirao, bio je u svojoj kući ovdje,pa je sada morao da se vrati u Srbiju. Za njega je baš teško. Nije lako naći prave riječi", počeo je Zverev.

Novak je stigao u Srbiju:

Naglasio je da razumije reakciju ljudi u Australiji, ali da nije Đoković kriv za ovo što se dogodilo, već političari.

"Po mom mišljenju, da, Australija je propatila dosta, skoro dvije godine je zatvorena zemlja. Razumijem da su pravila rigorozna, bilo je tako i prošle godine i nisam se tada žalio. Shvatam perspektivu Australijanaca i njihove vlasti, ali smatram da je morala da postoji mnogo bolja komunikacija između predstavnika vlasti. Čim je Đoković došao bilo je očigledno da će nastati problemi."

Ponovio je ono što se svi pitaju - ko je dao dozvolu Novaku da uopšte dođe, ako se već znalo da ne može da igra zbog toga što nije vakcinisan.

"Teško je za njega, priča se negativno o jednom od najboljih sportista svih vremena, ne samo teniseru. Trebalo je da bude mnogo jasnije. Trebalo je da odluče ranije, da ga puste u zemlju ili ne. Ako je pravilo da ne mogu da uđu igrači koji nisu vakcinisani onda nije trebalo da mu dozvole da dođe uopšte. Onda ove drame uopšte ne bi bilo. Iz moje perspektive mi je žao Novaka, zbog načina na koji svijet priča o njemu."

Tokom dana je stigla informacija da ni Rolan Garos neće dozvoliti nevakcinisanim igračima da učestvuju na turniru.

"Stav je bar jasan. Sada sam tek čuo za tu informaciju. Stvari su jasne, ako nisi vakcinisan, ne možeš da igraš i to se zna unapred. Pretpostavljam da neće biti medicinskih izuzeća i to je u redu. Svaka zemlja može da donese odluku. Isto kao što svaka osoba ima pravo da donese samostalnu odluku o vakcinaciji. Ja sam vakcinisan i ako unapred kažu tako, onda se bar ovakve greške iz Australije neće ponoviti u Francuskoj", zaključio je Zverev.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC