• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandinavski derbi je bio spektakularan! Šveđani iz "penala" do borbi za medalje, Norveška ispustila plus 4 u završnici!

Autor Dragan Šutvić

Gledali smo sjajan meč! U duelu srebrnih iz 2018. i bronzanih iz 2020. godine trijumfovali su ovi prvi poslije nevjerovatne drame i velikog preokreta! Norveška je imala plus četiri u 53. minutu, ali joj to nije bilo dovoljno za polufinale!

 rukomet euro 2022 švedska norveška  Izvor: screen shot

Nevjerovatno je šta su Norvežani, osvajači bronzane medalje na prvenstvu Evrope 2020. godine, propustili u meču odluke protiv Švedske, za novo polufinale!

U odlučujućoj utakmici protiv finalista kontinentalnog šampionata iz Hrvatske prije četiri godine, poraženi su rezultatom 24:23 nakon što su sedam minuta prije kraja imali prednost od četiri gola!

ŠVEDSKA – NORVEŠKA 24:23

Možda će vas zanimati

Veliki skandinavski rivali bili su večeras u "egalu" do 22. minuta, kada je na semaforu pisalo 7:8 za Norvešku, koja je potom do kraja prvog dijela zagospodarilo terenom u punom smislu te riječi!

Na ulasku u posljednji minut prvog poluvremena, već je bilo 8:14 za Norvežane, uz sjajnu partiju golmana Kristijana Severasa, koji je "skinuo" sedam šuteva Šveđanima, i Haralda Rajnkinda, koji je pet puta zatresao protivničku mrežu.

Stopama Severasa u drugom poluvremenu je krenuo Torbjern Bergerud, "izludivši" Šveđane!

U prvih devet minuta nastavka, drugi čuvar mreže Norveške je odbranio čak tri sedmerca Šveđanima, koji su, ipak, smogli snage da se vrate u meč.

Prvo ime švedske selekcije bio je upravo čovjek odluke Valter Krinc sa šest golova, koliko je u norveškom taboru postigao Harald Rajnkind.

Kvalitetnim napadom u narednih nekoliko minuta, švedska selekcija je smanjila zaostatak na samo jedan gol u 47. minutu (17:18) – a onda je opet na par minuta pala u igri.

U narednih šest minuta postigli su jedan gol, a Norveška četiri, za 18:22, i činilo se da je tu kraj njihovih nadanja...

A onda su se ponovo digli, izjednačili na 23:23, a kad Norveška nije iskoristila napad, u posljednjem minutu krenuli u atak po vođstvo.

Petnaest sekundi prije kraja dosuđen je sedmerac koji je Valter Krinc pretvorio u gol, a onda Sander Sagosen, najveća zvijeda Norveške, u posljednjem napadu šutira pored gola!

Tokom sutrašnjeg dana biće kompletirano takmičenje u grupi 1. Danska je već izborila nastup u polufinalu, a za drugu vizu iz te grupe bore se Francuska i Island.

"Trikolori" su pred posljednje kolo drugoplasirani uz osam bodova, a u posljednjem kolu igraju protiv Danske.

Ovaj meč počinje u 20.30 časova, a ranije tokom dana, od 15.30 časova, Island igra protiv Crne Gore i potrebna mu je pobjeda, uz poraz Francuske, da bi se našao u borbi za medalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC