• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel Mirko Mikić nakon poraza u Tuzli: Nisam zabrinut, ali jesam malo razočaran!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Nije problem kad ne ide ili kad promašuju već se mora igrati požrtvovano, mora se više željeti pobjeda od protivnika i u tom smislu sam razočaran", kaže trener banjalučkih rukometaša poslije poraza od Slobode.

 Rk Sloboda - Rk Borac 30:23, izjava Mirko Mikić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel poraženi su od Slobode (30:23) u pripremnoj utakmici za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su protiv Slobode nastupili dosta oslabljeni zbog povrijeđenih igrača, među kojima su i četiri-pet rukometaša iz uslovno rečeno startne postave poput Luke Kneževića, Luke Perića, Aleksandra Milićevića, Bože Tepića uz ranije povrijeđenog Amara Gračića.

Trener crveno-plavih Mirko Mikić u izjavi za naš portal objasnio je razloge koji su doveli do poraza u tuzlanskom "Mejdanu", gdje su njegovi izabranici u jesenjem dijelu sezone osvojili bod (26:26).

"Što se tiče sinoćnje utakmice, nisam mnogo zabrinut zbog rezultata već zbog zdravstvenog biltena. Ne tražim alibi, igrali smo s tri beka koji su bili u rotaciji, a na koje sam ozbiljnije računao u drugom dijelu sezone. Nije problem što smo poraženi već način na koji smo odigrali, posebno u posljednjih 15-20 minuta. Svakako je za brigu izdanje mlađih igrača, pa ćemo se potruditi da u nastavku priprema i narednim prijateljskim utakmicama riješimo taj problem. Veće glavobolje nam zadaju povrede koje imamo kod četvorice bekova, a oni nam trebaju zdravi ukoliko želimo da nastavimo s partijama kakve smo pružali u jesenjem dijelu. Rekao sam već da nisam zadovoljan izdanjem nekih naših kadeta i juniora, mislim da su trebali bolje da iskoriste šansu. Nije problem kad ne ide ili kad promašuju već se mora igrati požrtvovano, mora se više željeti pobjeda od protivnika i u tom smislu sam razočaran. Ali nisam zabrinut jer imamo dovoljno vremena do 26. februara da oporavimo naše igrače", rekao je Mikić.

Prema njegovim riječima bez Luke Kneževića, Luke Perića, Aleksandra Milićevića, Bože Tepića uz ranije povrijeđenog Amara Gračića, teško je bilo očekivati povoljan ishod u Tuzli, koja je drugoplasirani tim Premijer lige BiH sa osam bodova zaostatka za vodećim Borcem m:tel.

"Svakako nam nedostatak svakog igrača predstavlja ogroman problem, a posebno trojice-četvorice iz prve postave. Pojačaćemo rad i oporavak i uvjeren sam spremni dočekati nastavak sezone", dodao je šef struke crveno-plavih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC