• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija" - Reagovao i VSS: Zbog uvreda treneru Zvezde pokrenut postupak! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Situacija sa bazena izazvala je saopštenje i pokretanje disciplinskog postupka. Navijači Zvezde vrijeđali su svog trenera.

 delije vrijeđale trenera vk crvena zvezda  Izvor: Youtube/FCRedStarBelgrade/pritnscreen

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde vrijeđale su trenera vaterpolo kluba Mirka Vičevića na posljednjoj utakmici koju su momci u crveno-belim kapicama odigrali. Zbog incidenta sa Dorćola morao je da reaguje i Vaterpolo savez Srbije, koji je saopštenjem osudio ponašanje navijačke grupe.

Delije su transparentom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" vrijeđali trenera svog kluba zbog njegovog hrvatskog porijekla.

Vaterpolo savez Srbije zbog ovog incidenta pokrenuo je disciplinski postupak protiv odgovornih lica, a takođe navode da se ograđuju od događaja na meču crveno-bijelih i tima iz Šapca.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Kratko saopštenje prenosimo u cejlosti:

"Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvijek apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne, vjerske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica vjerujući da se takvi događaji više neće ponavljati", navodi se u saopštenju VSS.

Podsećamo, Mirko Vičević je svojevremeno bio reprezentativac SFRJ i SRJ, kasnije igrao i za SCG, a karijeru je završio kao prvi kapiten reprezentacije Crne Gore. Vičević je iz Kotora, ali ima hrvatsko porijeklo koji nije krio ni tokom igračke karijere.

Ipak, tokom rata u Jugoslaviji nije prihvatio ponudu da igra za Hrvatsku, zbog čega je bio suspendovan u svom tadašnjem klubu.  

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC