• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima novog kapitena - On je ostao u "delfinima": Legenda vodi šampione u Pariz, sve počinje od Hrvatske!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Član zlatne generacije pun je motiva za bar još jedan olimpijski ciklus sa kapicom Srbije!

 /Branislav-Bane-Mitrovic-kapiten-Srbije Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije u ponedjeljak je počela pripreme u punom sastavu, koji je Dejan Savić prvi put okupio od Olimpijskih igara.

Bez asova koji su se oprostili od kapice sa nacionalnim grbom, dvostruki uzastopni olimpijski šampioni su opet na okupu, a među njima je novi kapiten - Branislav Mitrović (36).

Legendarni golman Srbije, član najveće generacije u istoriji tog sporta, u reprezentaciji je standardan od 2012. i spreman je za početak novog olimpijskog ciklusa, u kojem je glavna stanica Pariz 2024.

Selektor Dejan Savić je na početku okupljanja najprije održao sastanak na kojem je reprezentativcima saopštio šta ih čeka u ovoj godini. Naporan je kalendar, tri takmičenja, Svjetska liga, svjetsko i evropsko prvenstvo. 

Na prvom treningu nije bilo izostanaka. Javili su se: Branislav Mitrović, Dimitrije Strajo Rističević, Lazar Dobožanov, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Luka Pljevančić, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Đorđe Lazić,Nebojša Toholj, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Strahinja Rašović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović i Marko Radulović sa prvobitnog spiska plus centar Petar Mitrović.

"Za nas počinje novi ciklus, jako je bilo bitno da se okupimo. Za tri dana ne može mnogo toga da se uradi. Bitno je da smo zajedno, da vidimo novi stručni štab, da se upoznamo i brzo stvorimo jednu lijepu energiju koja bi trebalo da nam olakša put do dobrih rezultata",  rekao je kapiten Branislav Mitrović.

Ekipa će u novom sastavu odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv Hrvatske u utorak od 20 časova, na bazenu "25. maj Milan Gale Muškatirović".

"Neobično mi je malo u ovom sastavu. Sigurno je da će nam dobro doći utakmica i nekoliko treninga sa Hrvatskom. Oni su u sličnoj situaciji. Biće to obostrano korisno opipavanje pulsa. Potrudićemo se da nastavimo sa uspjesima a hoće li se to odmah dogoditi, vidjećemo...", rekao je Dušan Mandić, najbolji vaterpolista reprezentacije Srbije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC