• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je - Ruse nakon ovoga izbacuju iz svih takmičenja? Oglasila se moćna organizacija - žestok udar na Putina!

Autor Dragan Šutvić

Međunarodni olimpijski komitet dao je podršku svim sportskim organizacijama koje razmišljaju da uvedu sankcije sportistima iz Rusije i Bjelorusije.

 mok želi da izbaci rusiju iz svih takmičenja Izvor: Profimedia/LaPresse/Claudio Furlan

Otkako je Rusija započela novi oružani sukob u Ukrajini prošle sedmice, brojne sportske organizacije su riješile da bojkotuju ruske sportiste. UEFA im je oduzela finale Lige šampiona, FIFA napravila drakonske zabrane, a sada se čini da stiže i najoštrija odluka do sada.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozvao je sve sportske organizacije da isključe sve ruske i sportske sportiste i zvaničnike iz međunarodnih takmičenja!

Možda će vas zanimati

Ovu vijest prenio je "Asošiejted pres", koji navodi da je MOK povukao olimpijski orden od Vladimira Putina "uzimajući u obzir izuzetno teško kršenje olimpijskog primirja i druga kršenja Olimpijske povelje od strane ruske vlade u prošlosti".

Ova odluka MOK-a praktično popločava put za FIFA da ima veliku podršku da izbaci Rusiju iz fudbala, što su brojni fudbalski savezi širom Evrope već tražili. To bi značilo i izbacivanje Rusije iz baraža za Svjetsko prvenstvo koje je planirano krajem marta.

Ali ne samo to. Poziv MOK-a odnosi se na sve sportove, pa bi to moglo da utiče i na ruske i bjeloruske tenisere i teniserke.

O tome se Teniska federacija Ukrajine već oglasila, pozivajući da se igračima iz te dvije zemlje zabrani učešće na ITF takmičenjima - dakle, grend slemovima. To bi dakle uticalo i na igrače poput prvog tenisera svijeta Danila Medvedeva ili bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

Evroliga je već prekinula takmičenje za ruske klubove dok se ne donesu nove odluke, a imali smo prilike da vidimo da UEFA planira da izbaci moskovski Spartak iz fudbalske Lige Evrope. Ostaje da vidimo hoće li i koje sportske organizacije riješiti da poslušaju MOK.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC