• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA sankcionisala Rusiju: Reprezentacija neće moći koristiti ime države, zabranjene zastava i himna!

Autor Haris Krhalić

Na području Rusije neće se održavati međunarodna takmičenja, a utakmice čiji je domaćin Rusija takođe će se igrati na neutralnom terenu bez publike, saopštila je danas Svjetska fudbalska federacija.

 putin fifa Izvor: Shutterstock

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da se međunarodne fudbalske utakmice neće igrati u Rusiji, koja je izvršila vojnu intervenciju u Ukrajini te kako se na utakmicama neće koristiti ruska zastava i himna, javlja Anadolija.

U saopšenju objavljenom na web-stranici FIFA-e, u kojem se podvlači da nasilje nikada nije rješenje, pozvali su na "hitnu uspostavu mira i početak konstruktivnog dijaloga".

Na sastanku Vijeća FIFA-e odlučeno je da se poduzmu hitne mjere u vezi s Ruskim fudbalskim savezom u skladu s preporukama Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC).

Prema sankcijama, koje ostaju na snazi ​​do daljnjeg, na području Rusije neće se održavati međunarodna takmičenja, a utakmice čiji je domaćin Rusija igrat će se na neutralnom terenu i bez publike.

Sve reprezentacije Ruskog nogometnog saveza takmičit će se pod imenom "Fudbalski savez Rusije (RFU)", a ne Rusija. Ruska zastava i himna neće se koristiti u utakmicama u kojima učestvuju ove selekcije.

Navedeno je da će FIFA takođe nastaviti dijalog s IOC-om, UEFA-om i drugim sportskim organizacijama kako bi odredila dodatne sankcije, uključujući potpuno isključenje, ako se situacija u Ukrajini ne popravi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC