• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije 7 dana se skrivala od rata, a sad je igrala u finalu: Teniserka izgubila, pa oduševila potezom za Ukrajinu!

Autor Haris Krhalić

Dajana Jastremska možda nije osvojila turnir u Lionu, ali za mnoge je ona bila apsolutna pobjednica, kada se okolnosti uzmu u obzir.

 Dajana Jastremska iz skloništa do finala Izvor: Profimedia/Instagram/dayana_yastremskay/Printscreen

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska prije sedam dana je uspjela da iz skloništa u Kijevu pobjegne u Francusku, a potom i da stigne do finala WTA turnira.

Hrabra Ukrajinka nije uspjela da podigne trofej za svoju zemlju, ali je uspjela da pošalje snažnu poruku na turniru u Lionu.

Ona je u finalu izgubila od Kineskinje Šuaj Žang, ali poslije svega, svi pričaju o potresnoj priči Jastremske (21). Rat u Ukrajini natjerao ju je da se nekoliko dana skriva po podzemnim garažama Kijeva.

Uspjela je potom da zajedno sa mlađom sestrom pobjegne iz ratom pogođene zemlje, ostavivši svoje roditelje. Ipak, dolaskom u Francusku riješila je da iskoristi svoju priliku da se pokaže što je bolje moguće.

Odigrala je sjajan turnir, da bi u finalu izgubila 3:6, 6:3, 6:4. Iako nije uspjela da stigne do trofeja, ona je mogla da bude prezadovoljna neočekivanim finalom. Na kraju je sve oduševila izjavom poslije poraza.

/ovako je Dajana Jastremska napustila Ukrajinu/

"Novac koji sam ovdje zaradila ide Ukrajini kao pomoć narodu moje zemlje. Ako me Ukrajinci gledaju, želim da im kažem da su vrlo snažmni, da imaju nevjerovatan duh. I ja sam pokušala da se borim za Ukrajinu. Želim da se zahvalim svakoj osobi koja se zalaže za moju zemlju", rekla je Jastremska poslije uručenja nagrade.

Inače, Ukrajinka je dobila jednu dobru vijest, pošto su organizatori WTA turnira u Indijan Velsu odlučili da joj uruče "vajldkard" za taj prestižni turnir.

Ovo je Dajana Jastremska:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC