• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Obrvan napustio klupu "zmajeva" zbog neispunjavanja obaveza! Marinko Umičević - njegov ugovor je sporan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pet dana pred važne utakmice predbaraža protiv Grčke za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine, selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan napustio je klupu "zmajeva".

 Ivica Obrvan napustio reprezentaciju BiH zbog neispunjavanja obaveza  Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Hrvatski stručnjak Ivica Obrvan je u pismu Rukometnom savezu BiH saopštio da saradnja "više nije moguća" zbog neispunjavanja obaveza, kao i istupa u medijima predsjednika Saveza Marinka Umičevića.

"Nastavak saradnje sa Rukometnim savezom BiH više nije moguć, kako zbog činjenice da ne ispunjavate svoje obaveze, ali i posebno nakon medijskih istupa proteklih dana od predsjednika RSBiH Umičevića. O tome će zvanično vođstvo Saveza kontaktirati moj advokat. Želio bih zahvaliti navijačima, igračima na sjajnoj saradnji koju smo imali u proteklih godinu dana. Siguran sam da će nastaviti tamo gdje smo zajedno stali i nakon što smo izborili Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, uspješno završiti baraže za naredno Svjetsko prvenstvo. Takođe zahvaljujem cijelom stručnom timu koji je radio zajedno sa mnom i davao cijelog sebe za dobro reprezentacije", navedeno je u Obrvanovom pismu Savezu.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Uslijedio je i odgovor Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i donedavno prvog čovjeka Saveza u Sarajevu.

"Prvo želim da se osvrnem po pitanju raskida ugovora sa gospodinom Ivicom Obrvanom na samo par dana prije kvalifikacija, i to na ovako ultimativan i drzak način, što dovoljno govori o njemu. Njegov ugovor je sporan u svakom smislu, potpisan je od strane gospodina Sinanovića i njegovih satelita, a koji Upravni odbor RS BiH nikada nije usvojio, neka ovo ko je sve zakuvao rješava i neka vadi 'kestenje iz vatre'. Ne bježimo od duga, ali ne onog koji piše u ugovoru, te sam mišljenja da treba da damo našem advokatu da napravi protivtužbu. Ne slažem se sa mišljenjem gospodina Šahmana, jer je ugovor apsolutno sporan i nelegalan. Imamo Tonija Čolinu koji je zadužen i neka on preuzme reprezentaciju, a tu je i Komisija koja je zadužena za reprezentaciju", kategoričan je Umičević, a prenosi "Srpska info".

Reprezentacija BiH okupiće se u nedjelju (13. mart) u Sarajevu, a u utorak (15. mart) putuje u Grčku. Povratak iz Grčke planiran je u četvrtak (17. mart), a bh. tim će u Tuzlu otputovati dan poslije.

Prvi susret protiv Grčke igra se 16. marta u 18.15 sati u Halkidi, dok je revanš 19. marta u Tuzli od 20 sati.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ludara

sporan je porodicni doktor gospodina marinka

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC