• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragedija srpskog sporta, preminuo legendarni evropski šampion: Osvajao kao igrač i selektor, a sin mu je još trofejniji

Autor Haris Krhalić

Tužne vijesti za srpski sport, Srbija je izgubila velikog sportistu, sjajnog selektora i čovjeka čija je porodica donijela mnoge medalje Jugoslaviji i Srbiji.

 Preminuo Milivoj Karkašević Izvor: YouTube/Screenshot/Nikola Stoilkovic

Tragične vijesti pogodile su srpski sport, jer  je u svojoj 74. godini preminuo legendarni stonoteniser Milivoj Karakašević. Karakašević je rođen 1948. godine u Zemunu, a ovim sportom se bavio od svoje 14. godine. 

Nastupao je za Zemun i Mladost, a vrlo brzo je postao i reprezentativac Jugoslavije. Već sa 17 godina počeo je da predstavlja zemlju na međunarodnim takmičenjima, a odmah su došli i uspjesi.

U svojoj karijeri je uzeo devet medalja na velikim takmičenjima, a najveći uspjeh mu je timsko zlato na Evropskom prvenstvu 1976. godine. Dobro je poznat i kao dubl igrač, a njegov partner bio je takođe čuveni Zoran Kosanović.

Na svjetskim prvenstvima ima timsku bronzu iz 1971. godine i timsko srebro četiri godine kasnije. Osim timskog zlata u Pragu 1976.godine na evropskim šampionatima po dvije timske bronze i srebra, kao i bronzu u dublu sa Kosanovićem u Duizburgu 1978. godine. 

Redovno je osvajao šampionske titule na državnim prvenstvima, a dugo je radio i nakon završetka igračke karijere. Odmah je postao selektor nacionalnog tima i na tom mjestu je svojoj zemlji donio sedam medalja.

Ljubav ka sportu i stonom tenisu prenio je i na porodicu, pa je tako njegov sin Aleksandar dugo godina bio najbolji srpski stonoteniser. On je još trofejniji od oca sa čak četiri zlata u miks dublu na evropskim prvenstvima i ukupno 13 evropskih medalja. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC