• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspekcija "češljala" dokumente u Rukometnom savezu RS, Umičević poručio: Nijedan prekršaj nije napravljen!

Autor Dragan Šutvić

"Sve je legalno", poručio je prvi čovjek RS RS.

 umicevic.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Marinko Umičević, prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj, istakao je danas, na konferenciji za novinare, da su nedavno inspektori Uprave za indirektno oporezivanje "prečešljali" dokumente u Rukometnom savezu Republike Srpske, nakon anonimne dojave da se, kako je istakao, u RS RS pere novac koji pripada RS BiH.

Možda će vas zanimati

"Pitao sam inspektora kome će odgovoriti na anonimnu prijavu i koga ću tužiti za klevetu, ali jednostavno prijave su takve kakve jesu. Došla je Uprava indirektno oporezivanje, poslije prijave da se u Rukometnom savezu RS peru pare Rukometnog saveza BiH, što nije tačno i nema veze sa istinom. RS RS otvorio podračun zato što Bošnjaci nisu htjeli da dozvole da pređemo sa novim računom u Istočno Sarajevo i da RS BiH radi normalno i legalno", istakao je Umičević, koji je podsjetio da prethodni Rukometni savez BiH nikad nije upisan u sudski registar i spise Savjeta ministara.

UGOVOR SA SELEKTOROM BiH

Još jednom je Umičević rekao da je, što se njega tiče, ugovor sa bivšim selektorom BiH Ivicom Obrvanom ništavan. "Za nas je taj ugovor od 5.000 evra neto ništavan. Potpisan je u kafani, tamo Upravni odbor nikad nije zasjedao, niti je to ikada usvojeno. To je 5.000 neto, bruto izađe oko 8.000 evra."

"Imamo sa suda prvostepenu odluku da mi nismo sljedbenici tog Saveza koji je radio na crno 25 godina i koji ima dug od 5 miliona maraka. Za dvije godine, preko Rukometnog saveza RS, 400 hiljada maraka je otišlo u Rukometni savez i to su uglavnom sredstva od kotizacija i kazni. Da nije bilo klubova i da nije prebačen podračun u Republiku Srpsku, bh. rukomet ne bi mogao da postoji. Na kraju je konstatovano da nikakav prekršaj nije napravljen, da je za primjer drugima da država nije 'zakinuta' ni za jedan pfening", istakao je Umičević, podvukavši da po isteku mandata u RS BiH, a nakon Skupštine krajem maja, neće dozvoliti da RS RS posluje sa Rukometnim savezom BiH.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC