• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći turnir na svijetu zabranjuje Danila Medvedeva: Nije dovoljno da se odrekne Putina, ni tada ne može da igra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev zbog povrede propušta barem mjesec dana, a mogao bi i treći grend slem sezone - samo zato što je Rus!

 vimbldon zabranjuje učešće danilu medvedevu Izvor: Profimedia

Drugi teniser svijeta Danil Medvedev neće moći da učestvuje na ovogodišnjem Vimbldonu čak ni ako se "odrekne" režima Vladimira Putina, što se do sada pominjalo kao uslov za ulazak na prestižni turnir.

Kako prenosi britanski "Telegraf", organizatori turnria spremni su da zabrane učešće najboljem ruskom teniseru jer smatraju da bi njegovo osvajanje trofeja bilo vjetar u leđa aktuelnom predsedniku Rusije. Zbog toga su spremni na neobičan korak - da sportisti zabrane pojavljivanje na londonskoj travi.

Možda će vas zanimati

Ovakav izuzetan do sada nismo imali u svjetskom tenisu, ali je očigledno da će Danil Medvedev biti nemoćan ukoliko takva politička odluka bude donijeta.

Kako se navodi u tekstu uglednog lista, Vimbldon ima povlašćen status u odnosu na ostala tri grend slem turnira i zbog toga može da donosi drugačije odluke. Dok Rolan Garos nema "snagu" da zabrani Medvedevu učešće na turniru, Vimbldon vjeruje da je to moguće izvijesti i pokušaće to da urade tokom narednog ljeta.

Takođe, oni bi mogli da izbace sa turnira i sve ostale tenisere i teniserke iz Rusije i Bjelorusije iz istog razloga - straha da njihov dobar rezultat na trećem grend slemu može da utiče na političku situaciju u svijetu. Ostaje samo da se vidi da li će se to desiti baš kako je najavljeno i koliki bi to udarac bio za kvalitet samog turnira.

Teniseri se za učešće na Vimbldonu prijavljuju do sredine maja, pa ćemo tada otprilike znati ko će se od njih zapravo i pojaviti u Londonu između 27. juna i 10. jula ove godine.

I dalje je jedna struja u britanskoj javnosti djelimično na strani tenisera i navija za njihovo učešće. Naravno, prije toga bi morali da ispune uslov koji se već pominjao - potpisivanje dokumenata u kojima garantuju da ih ne finansiraju Rusija ili Bjelorusija, kao i da tokom turnira neće davati pohvalne komentare o svojim zemljama i Vladimiru Putinu.

Pored Danila Medvedeva koji trenutno ima 10 bodova manje od Đokovića na listi ovim bi bili pogođeni i Andrej Rubljev, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Arina Sabalenka Anastasija Pavljučenkova, Viktorija Azarenka,...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC