• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon hoće da izbaci Medvedeva! Izdali zvanično saopštenje, javio se ministar: Nijedan Rus neće moći da uđe u zemlju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Danil Medvedev će morati da se odrekne Rusije i Putina, ako želi na ovaj grend slem.

 danil medvedev neće moći na vimbldon Izvor: Profimedia

Odjeknula je teniskim svijetom vijest da je moguće da će ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama možda biti zabranjen nastup na ovogodišnjem Vimbldonu. Najviše zbog Danila Medvedeva, trenutno drugog tenisera na svijetu.

On juri Novaka Đokovića na prvom mjestu i igrao je u sjajnoj formi do povrede koja ga je udaljila sa terena, a sada bi i nakon povratka na teren mogao da bude suspendovan i da mu ne bude dozvoljen dolazak na najčuveniji grend slem turnir. Za sada su ATP, VTA i ITF dozvolili ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama da nastupaju bez isticanja zastava i intoniranja himne, a nakon medijskim natpisa imamo i prve zvanične potvrde da se razmišlja o tome da se Rusi i Bjelorusi izbace sa Vimbldona.

Možda će vas zanimati

"Ol Ingland Klab", organizacija koja organizuje Vimldon se oglasila i javno objavila da zajedno sa nekoliko zvaničnih državnih institucija razmišlja o uvođenju sankcija zbog rata koji se vodi u Ukrajini. 

"Obavijestili smo vladu Ujedinjenog Kraljevstva i zatražili smo smjernice u vezi sa dolaskom ruskih i bjeloruskih sportista na sportske događaje u Velikoj Britaniji u neutralnom kapacitetu. Ovo ostaje kompleksno i izazovno pitanje, a mi ćemo nastaviti da sarađujemo i budemo u diskusiji sa vladom i teniskim savezom", navodi se u saopštenju "Ol Ingland Klaba". 

Takođe u saopštenju je navedeno da će odluka biti saopštena u maju. Turnir počinje 27. juna, završava se 10. jula i mjesec dana ranije će se znati da li će Danil Medvedev moći da zaigra. 

"Planiramo da saopštimo svoju odluku u vezi sa učešćem na Vimbldonu prije krajnjeg roka za prijavljivanje na turnir sredinom maja", navodi se u saopštenju.

Ipak, ovo nisu dobre vijesti za Danila Medvedeva, Aslana Karaceva, Andreja Rubljova, Ilju Ivašku, Arinu Sabalenku, Viktoriju Azarenku, Dariju Kasatkinu... Ministar sporta Velike Britanije Najdžel Hadlston je jasno rekao da ne želi da vidi sportiste iz Rusije i Bjelorusije u toj državi!

"Apsolutno niko ko želi da nosi rusku zastavu neće moći da uđe u zemlju. Moramo da dobijemo potvrde da oni ne podržavaju Vladimira Putina i razmatamo opcije kako da to dobijemo. Da li bih se osejćao dobro ako bi ruski sportisti nosili rusku zastavu? Ne. Malo je to kompleksno kod invidiualnih sportova, ali razmatramo razne opcije", rekao je Hadlston.

Ako Vlada ostane pri ovom stavu, teško da će Medvedev moći da brani bodove iz prošle sezone kada je stigao do četvrtog kola.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC