• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Ukrajine poginuo u ratu! Nevjerica u cijelom svijetu, od njega se oprostila i engleska legenda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji legendarni ukrajinski sportista Aleksej Cibko poginuo je u borbama kod Buče.

 poginuo nekadašnji ragbista ukrajine aleksej cibko Izvor: Facebook/Screenshot/Vladislav-Bovtruk

Rat u Ukrajini uzeo je još jednu žrtvu, a u pitanju je nekadašnji kapiten i selektor reprezentacije Ukrajine Aleksej Cibko. Ovaj 55-godišnjak je legenda ukrajinskog ragbija, a osim što se bavio sportom bio je i gradonačelnik grada Smila od 2015. do 2018. godine.

On je jedan od poginulih u borbama oko grada Buče, a iako je tek sada potvrđena njegova smrt sumnja se da je zapravo poginuo 31. marta. Biće sahranjen na jednom kijevskom groblju, a spremljena je i posebna oproštajna ceremonija od njega. 

Možda će vas zanimati

Borbe oko Buče su bile posebno žestoke, a to je grad koji se nalazi u neposrednoj blizini Kijeva. Ovu vijest je potvrdila Valerija Bondarenko, prva žena regiona Čerkasi.

"Vijesti o smrti nekadašnjeg gradonačelnika Smile koje su se pojavile pre nekoliko dana nisu bile tačne. Ali nažalost danas smo zvanično dobili izvod iz knjige umrlih nekadašnjeg gradonačelnika Alekseja Aleksandroviča Cibka. Oproštaj će biti organizovan 6. aprila na kijevskom groblju Bajkovo", napisala je ona. 

Ljubitelji ragbija širom svijeta su se oprostili od Cibka, a visoki zvaničnik Konzervativne stranke Britanije Kreg Vilijams je takođe uputio posljednji pozdrav Cibku. 

"Ragbi spaja ljude i ovo je jako tužna vijest u istoriji ovog sporta. Moje veliko poštovanje Alekseju Cibku što je branio slobodu i za to platio ultimativnu cijenu."

Javio se i Oktavijan Morariu, nekadašnji rumunski ragbista i trener, a trenutno predsjednik Ragbi federacije Evrope koji je napisao da se nadao da ove vijesti neće biti potvrđene. 

A nekadašnji kapitebn Engleske Bil Bemon je napisao: 

"Naše misli su sa svim ukrajinskim ragbistima, sa tom porodicom koja se sada nalazi pred nevjerovatnim izazovima. Sjećamo se svih onih koji su žrtve nasilja, uključujući nekadašnjeg predsjednika ragbi saveza Ukrajine Alekseja Cibka", napisao je on.

Cibko nije prvi ukrajinski sportista koji je poginuo u ratu, pošto su ranije u ratu poginuli mladi fudbaleri, ali i nekadašnji šampion u kik-boksu..

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC