• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da pobijedim Novaka? Otkud ja znam: Rusa pitali o izbacivanju sa još jednog turnira - "Ma neće nas zabraniti!"

Autor Haris Krhalić

Andrej Rubljov će u nedjelju od 14 časova igrati protiv Novaka Đokovića u finalu Serbia opena.

 Andrej Rubljov u duelu sa Đokovićem Izvor: MN PRESS

Novak Đoković se plasirao u finale ATP turnira u Beogradu, pošto je u polufinalu Serbia opena savladao Rusa Karena Hačanova. A sada će i u finalu morati na megdan još jednom Rusu.

Andrej Rubljov je u drugom polufinalu savladao Fabija Fonjinija i biće Novakova posljednja prepreka za osvajanje trofeja pred domaćom publikom.

Rubljov je istakao da nema nikakav plan kako da osvoji titulu, jer za Đokovića ne zna šta je potrebno da bi ga pobijedio.

"Ne znam šta treba da uradim za titulu. Igram protiv jednog od najboljih ikada. Idem da dam sve od sebe, da se borim. Nema tu mnogo šta da se kaže. Samo hoću da dam maksimum. Novak je jedan od najboljih, radi sve, defanzivno, ofanzivno, servis, ritern. Samo njih trojica su perfektni", rekao je Rubljov, aludirajući na "veliku trojku" svjetskog tenisa.

Koje prednosti bi onda Rubljov mogao da ima u odnosu na Đokovića.

"Manje vremena sam proveo na terenu, ali to ne znači mnogo. Novak je osvojio toliko turnira. Igra se na dva dobijena seta. Odlučiće to ko bude bio slobodniji. Možda Novaka stigne umor pred domaćom publikom."

Rubljov je pričao da se u Beogradu osjeća kao kod kuće, navijači su navijali za njega tokom cijele nedjelje. Ipak, to u finalu neće biti slučaj.

"Uživao sam u njihovoj podršci cijele nedjelje i to je lijep osjećaj. Na početku karijere sam igrao protiv onih najboljih, pa kada sam napredovao na listi pojavila se pandemija. Igrali smo bez navijača. Zato je sada posebno kada igrate pred publikom. Taj adrenalin, energija, osjetio sam podršku. Znam da će navijati za Novaka, ovo je njegova kuća i to očekujem, tako treba da bude."

Izvor: MN PRESS

Ruski teniser je prokomentarisao i vijest da bi i masters u Rimu mogao da, poput Vimbldona, zabrani učešće takmičarima iz Rusije i Bjelorusije, zbog rata u Ukrajini.

“Nisam zabrinut znam poziciju koju je zauzeo ATP. Taj turnir organizuje ATP. Nadam se da neće zabraniti. Čuo sam to od vas, i malo sam čitao. Nadam se zaista da će to da se riješi što prije."

Rubljovu je prethodnih dana odgovorio ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov, rekavši mu da on "ne zna pravu situaciju u Ukrajini." Sada je stigao i njegov odgovor.

"Ne poznajem ga dobro, nisam pročitao šta je rekao. Ovdje sam i zalažem se za mir. Ako igrači budu davali svoje zarade sa Vimbldona u te svrhe onda može to da pomogne. Neko može da mi vjeruje ili ne, ali niko nije na gubitku. Ako mi budemo igrali na Vimbldonu dobiće sredstva i to će biti pozitivno."

On je rekao i da želi da se fokusira na teniski teren.

“Nije mi lako da razmišljam samo o tome, jer sam emotivan, imam velike želje, teško mi je da se kontrolišem ponekad. Moram da budem mirniji na terenu i da pazim na emocije. Napredujem, volio bih da to ide još brže", poručio je Andrej Rubljov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC