• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima novog šampiona - titula se vraća u Beograd! Super-tim je pokazao da je najbolji, pehar u Mandićevim rukama

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uzbudljiv kraj sezone u srpskom prvenstvu!

 Novi Beograd šampion Srbije u vaterpolu Izvor: MN PRESS

Vaterpolo klub Novi Beograd je novi šampion Srbije - prvi put od svog osnivanja 2015. Ekipa Igora Milanovića je regionalnoj tituli dodala i naslov domaćeg prvaka pobjedom protiv Radničkog iz Kragujevca u finalu, poslije boljeg izvođenja peteraca u subotu uveče (17:15). Prethodno je rezultat poslije četiri četvrtine bio 14:14.

Kragujevčani su ušli u sezonu kao branioci pehara, a Beograđani su ih pobijedili sedam puta u devet međusobnih susreta i sinoć definitivno potvrdili da su najbolji u Srbiji.

Možda će vas zanimati

Izuzetno uzbudljiv meč odigran je u Kragujevcu. Radnički je na startu igrao bolje, stekao je prednost od dva gola (3:1) i to mu je omogućilo da diktira tempo. Kragujevčani su na golu imali i veoma raspoloženog Lazara Dobožanova, koji je u tim trenucima davao dodatnu sigurnost dobroj odbrani domaćih.

Najveću prednost od tri gola razlike (8:5) Radnički je stekao polovinom treće dionice kada je poslije isključenja Draška Gogova, igrača više u bazenu na pravi način iskoristio Nikola Lukić. Međutim, od tog momenta su Novobeograđani zaigrali mnogo angažovanije. Uspjeli su da dođu do izjednačenja, a potom i golovima Dušana Mandića stignu i do prvog vođstva na meču.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu, a prava drama je viđena u posljednjih nekoliko sekundi. Prvo je Đorđe Vučinić iskoristio situaciju sa igračem više i tri sekundi prije kraja doneo vođstvo, da bi samo sekund prije isteka 32. minuta Stefan Branković uspio da loptu ćušne u mrežu i meč odvede u peterce

Veliki ulog kao da je okovao ruke Kragujevčanima koji su promašili čak četiri penala, pa je Novi Beograd preciznim šutevima Strahinje Rašovića, Dušana Mandića i Radomora Drašovića overio veliki trijumf.

Novobeograđani su ravnopravno raspodijelili golgeterski učinak, pa su se po dva puta u listu strijelaca upisali Angelos Valhopulos, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Radomir Drašović, dok su kod Kragujevčana najefikasniji bili Filip Janković i Nikola Lukić sa po tri gola.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC