• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završnica Kupa BiH u rukometu: Desetkovani Borac m:tel u borbi za duplu krunu!

Autor Haris Krhalić

Za trofej će se boriti Borac m:tel, Izviđač, Sloboda i Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Prva prepreka za Banjalučane će biti Izviđač.

 Borac Izviđač KUP BiH najava polufinala Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na finalni turnir Kupa BiH, koji se sutra i prekosutra održava u Ljubuškom, Borac m:tel dolazi sa šansom da sezonu završi osvajanjem duple krune. Rival u polufinalu završnog turnira biće mu upravo domaći Izviđač, koji pune dvije decenije nije osvajao trofej u kup-takmičenju!

Pred ovu utakmicu trener Banjalučana Mirko Mikić veliku muku muči sa povredama u svojoj ekipi.

"Podređujući sve posljednjoj trećini sezone, nažalost ostali smo bez nekoliko vrlo važnih igrača tako da je taj tempo srijeda-subota uzeo svoj danak. Sutra nećemo moći računati na nekoliko vrlo važnih igrača, tačnije nećemo imati Đorđa Ćelića koji je već nekoliko godina kapiten kluba. On je povrijedio koljeno, nećemo moći računati ni na Stefana Miljkovića zbog povrede ramena kao ni Luka Knežević takođe zbog povrede ramena koju je zadobio u srijedu na četvrtfinalu Kupa RS. Vlado Draganić je na svoju odgovornost igrao dva mjeseca sa rupturom šake lijeve ruke pa nećemo moći računati ni na njega. Tu su i ranije povrijeđeni Marka Lukića i Amara Gračića pa nemamo pet-šest igrača koji su praktički bili nosioci igre i vrlo važni u našem timu. Sutra idemo sa samo tri standardna igrača koji su bili u početnim postavama. To su Luka Perić na desnom krilu i golmani koje smo rotirali (Brkić i Subotić)", rekao je Mikić za naš portal pa dodao:

"S obzirom da idemo u dosta oslabljenom sastavu pokušaćemo dati sve od sebe i fokusiraćmo se na sebe te nekim iznenađenjem pomrsiti račune Izviđaču za početak, a onda i u finalnoj utakmici".

Drugi polufinalni par

U drugom polufinalnom meču sastaće se branilac titule tuzlanska Sloboda i Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja će u narednoj takmičarskoj sezoni igrati u nižem rangu.

Mikić ističe kako Izviđač ima prednost domaćeg terena, ali da njegovi momci stižu rasterećeni te da im ne nedostaje motivacije.

"Vjerujem da nikome neće manjkati motivacije. Izviđač ima prednost domaćeg terena i nešto širi roster u poređenju sa ostalim ekipama. Međutim, ipak su to utakmice gdje raspoložen golman i pojedinac može donijeti prevagu, igra se na jednu utakmicu i tu svašta može da se desi. Mi ćemo vjerovatno biti najrasterećeniji od svih ekipa, sa ogromnim motivom i željom", dodaje on.

Trener crveno-plavih će na sutrašnjoj utakmici morati računati na mlade igrače kojima će ovo biti odlično iskustvo.

"Šansu će dobiti igrači uglavnom 2004/05. godište koji će sutra iznijeti većinu tereta i očekujem od njih da se ne predaju, da odigraju najbolje šta mogu i da budu motivisaniji od protivnika. Izviđač jeste favorit, ali i mi i druge dvije ekipe imamo svoje adute i vjerujem da to neće biti lake utakmice", zaključio je Mikić.

Prvi subotnji polufinalni meč počeće u 17 časova, dok je drugi zakazan za tri časa kasnije. Finalni meč igra se u nedjelju od 17 časova.

KUP BIH

Polufinale

Izviđač – Borac m:tel (28. maj, 17.00)

Sloboda – Sloga GV/U (28. maj, 20.00)

Finale (29. maj, 17.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC