• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt! Veliki talenat izabrao Srbiju, pa ipak prešao kod Nijemaca

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najtalentovanijih mladih tenisera Marko Topo odabrao je da ipak nastupa za Njemačku.

 Marko Topo ipak nastupa za Njemačku Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Mladi teniser Marko Topo (18) odlučio je da ubuduće nastupa pod zastavom Njemačke, zemlje u kojoj je rođen. Djelovalo je u jednom trenutku da će Topo predstavljati Srbiju, posebno jer je pohvalno govorio o Novaku Đokoviću, međutim na kraju je iz nepoznatih razloga "prešao" na stranu Njemačke.

Ovu informaciju potvrdio je direktor Teniskog saveza Njemačke Klaus Eberhard još 22. maja, kada je objašnjeno da je nakon kratkotrajne odluke da Topo predstavlja Srbiju, ipak na kraju odabrao pasoš druge zemlje.

Možda će vas zanimati

"Topo ima dva pasoša i prešao je da nastupa za Nijemce. Živi blizu Minhena, rođen je u Grefelfingu, tamo je išao u školu, a potom je otišao u Beograd u akamediju kod Novaka Đokovića. Sada ima njemačkog trenera i trenira u Njemačkoj", objasnio je njemački novinar Janik Šnajder prije nekoliko nedjelja.

Za prelazak ponovo u redove Nijemaca saznalo se kada je dobio "vajldkard" za turnir u Trojsdorfu, pa je brzo ocijenjeno da je sada najveći njemački talenat, dok je kratko bio i jedan od najvećih srpskih uz Hamada Međedovića.

Zanimljivo, Topo je debi na ATP turu imao prošle godine na Serbia openu. Tada je dobio specijalnu pozivnicu i savladao ga je Federiko Korija (6:4, 2:6, 0:6), a trenutno zauzima 636. mjesto na ATP listi i nada se usponu uz rad sa Ulfom Karstenom Fišerom.

"Novak je moj idol, on je najveći naš sportista i osjećam se ponosno. Nakon meča mi je čestitao i zahvalan sam da imam priliku da kroz vajld kard budem ovdje", ispričao je tada Marko Topo.

''Kad sam počeo da igram, Novak je bio najbolji sportista u našoj zemlji, učinio je puno za naš sport, nevjerovatno je da je već 12 godina u teniskom vrhu. Zahvalan sam što imam priliku da pričam sa njim i treniram u njegovom centru", dodao je sportista koji je samo godinu dana predstavljao Srbiju.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC