• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna odluka Novaka Đokovića! Najbolji na svijetu prelomio - pravi pauzu pred važan dio sezone!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski teniser je odlučio da čak mjesec dana odmara i tokom sezone na travi uopšte ne igra mečeve za bodove na ATP listi!

 Novak-Djokovic-igra-tek-na-Vimbldonu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je donio veoma važnu odluku! Nakon poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa 23. maja, najbolji teniser planete odlučio je da uzme predah i propusti narednih nekoliko turnira.

On će se na teren vratiti tek na Vimbldonu, nakon nešto više od mjesec dana pauze. Zanimljivo, mečevi na jednom od najprestižnijih turnira na svijetu - koji će se ove sezone igrati bez bodovanja za ATP listu, biće mu prvi na travi u sezoni!

Odluku koja donekle može da se razumije prethodnih dana najavljivao je trener Goran Ivanišević, a sada je i definitivno da ćemo Novaka gledati tek u Londonu.

Umjesto na turnirima po Evropi, Đoković će naredne dane provesti u Srbiji i Crnoj Gori, gdje će odraditi dio priprema za veliki turnir koji ga očekuje krajem mjeseca.

Vimbldon, treći grend slem u sezoni, počinje 27. juna. Novak Đoković će na tom turniru braniti titulu osvojenu prethodne sezone, ali ne i bodove za ATP listu. Zbog suspenzije sportista iz Rusije i Bjelorusije, ATP je kaznio Vimbldon i oduzeo mu bodove za listu, što je Novaku stvorilo najveći problem.

Podsjećamo, Đoković će od sljedeće nedjelje biti treći teniser svijeta, ali vjerovatno i sa te pozicije prvi favorit u Engleskoj.

Danil Medvedev neće moći da učestvuje jer je Rus, Aleksandar Zverev je imao operaciju nakon polufinala Rolan Garosa, a i Rafael Nadal je tek izašao iz ubitačnog ritma i stopalo mu nije u sjajnom stanju. Ostatak teniskog vrha daleko je od Novaka u najboljoj formi, a teniserima poput Cicipasa, Alkaraza ili Ruda trava nije omiljena podloga.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC