• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković otvara teniske terene u Visokom: Srbin dobija povelju zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Visokom, u Bosni i Hercegovini, 13. jula ove godine biti otvoren teniski kompleks sa dva vrhunska terena, sa tvrdom podlogom i šljakom.

 Novak Đoković otvara teniske terene u Visokom Izvor: YouTube/BosnianPyramidsTV

Dolazak na otvorenje kompleksa potvrdio je jedan od najboljih svjetskih teniser svih vremena Novak Đoković, koji je sa 373 sedmice proveo na teniskom tronu.

Uz njega, u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig, prenijela je agencija "Anadolija".

Dolazak su najavili i najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu između 16 i 19 sati.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina mečevima: Italija - BiH, Slovenija - Srbija, Hrvatska - Sjeverna Makedonija. Njihovi susreti će se igrati u periodu od 10 do 15 sati.

Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića.

Investitor teniskog kompleksa je privredno društvo Bosanske piramide d.o.o iz Visokog. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine. Očekuje se i da će Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Teniski kompleks u Visokom će imati ulogu regionalnog Centra za pripreme vrhunskih tenisera, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicioni mečevi najboljih tenisera.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC