• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština RK Borac m:tel: Jednoglasna podrška Upravi kluba u pravnoj bici za imovinu u Srpskoj ulici!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U utorak je održana Vanredna Skupština Rukometnog kluba Borac m:tel, na kojoj su prisutni delegati jednoglasno podržali napore klupskog rukovodstva u pravnoj borbi za prostor u Srpskoj ulici 4, (Mek Tir pab).

 Skupština RK Borac m:tel jednoglasno podržala Upravu kluba u pravnoj bici za imovinu u Srpskoj ulici Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vanredna Skupština Borca m:tel održana je u utorak u Banskom dvoru u Banjaluci sa samo jednom tačkom Dnevnog reda: "Razmatranje i usvajanje plana aktivnosti u vezi dešavanja sa poslovnim prostorom RK Borac m:tel u Srpskoj ulici broj 4 (Mek Tir pab)".

Možda će vas zanimati

U uvodnom dijelu, predsjednik Skupštine kluba Svetozar Bajić je obavijestio delegate o aktuelnom statusu "spornog" prostora, kao i daljim aktivnostima koje je Upravni odbor napravio s ciljem da odbrani pravo kluba na vlastitu imovinu.

"Građani Banjaluke su prije više od 30 godina dali prostor Borcu za budućnost i vjerujem da svi u našem gradu treba da stanu iza nas jer je pravda na našoj strani", rekao je između ostalog Bajić.

Advokat Andrej Obradović, koji zastupa Borac m:tel u ovom sporu istakao je da je klub preduzeo sve da zaštiti imovinu.

"Borcu nijedan papir ne fali da se upiše u vlasništvo nad prostorom. Drugi advokat je radio ranije, a ja sam preuzeo ovaj slučaj prije mjesec dana kada je i došlo do ovih, po mom mišljenju, pravnih neregularnosti. Mi smo ispred RK Borac preduzeli sve nužne radnje da se zaštiti imovina. Podnijeli smo žalbu, tužbu za poništenje ugovora, više od 10, 15 pravnih radnji i nastavljamo borbu za klupske prostorije", rekao je Obradović.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prema njegovim riječima, RK Borac apsolutno polaže pravom na ovaj prostor u čijem je posjedu 37 godina, odnosno od perioda kad je napravljen.

"Klub i dalje normalno iznajmljuje ovaj prostor, posljednji zakupac Dalibor Šajić već više od 11 godina plaća Borcu rentu za Mek Tir pab. Ubijeđeni smo da ćemo dobiti ovu pravnu bitku i nema nijedan razlog da ne bude tako. Ovaj proces neće dugo trajati, mislim da bi trebalo da se završi u roku od šest mjeseci. Moguće da bude neko odugovlačenje, ali ne bi trebalo da traje duže od godinu dana, možda čak i ranije", istakao je Obradović.

Direktor crveno-plavih Vladimir Branković je potvrdio na Skupštini da je Borac m:tel pokrenuo brojne pravne aktivnosti u cilju da zaštiti imovinu, ali i da je podnio krivične prijave protiv N.N. osoba za pokušaj otimanja poslovnog prostora.

"Mi ne možemo da tvrdimo ko je odgovoran za ovu situaciju, to je na nadležnim organima da utvrde. Ni za koga ne možemo reći da je kriminalac, lopov ili slično, ali mi imamo sve potrebnu dokumentaciju da pokažemo da je prostor naš i to ćemo da dokažemo", dodao je Branković.

Brojni delegati su se javljali za riječ tokom trajanja Skupštine i svi su na kraju jednoglasno usvojili zaključak u kojem se navodi da stoje iza klupskog rukovodstva u namjeri da zaštiti imovinu.

"Od 70-ih godina u svim spisima vezanim za taj prostor se spominje RK Borac, nikakvi drugi pravni niti fizički subjekti", istakli su delegati, a jedan od njih je čak naglasio da "ako bude potrebno i svojim tijelom će braniti imovinu koju su građani Banjaluke dali Borcu".

U Borčevom parlamentu našao se i Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, koji je takođe pružio podršku upravi kluba i zaključke Skupštine u borbi za svoju imovinu.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rade Unčanin, delegat i rukometna legenda grada na Vrbasu, neprijatno je iznenađen da je neko društvenu imovinu jednostavno upisao kao svoju.

"Kao bivšeg igrača, trenera i dugogodišnjeg člana Upravnog odbora a danas delegata Skupštine me zaista iznenađuje da se pojavljuje neko drugi i tvrdi da je vlasnik. Od 80-ih godina kad je Borac od grada dobio taj prostor, o čemu svjedoči brojna dokumentacija, to je bila tada pomoć grada našem klubu", rekao je Unčanin.

Uvjeren je da će klub ostvariti pobjedu u ovoj pravnoj utakmici.

"Borac posjeduje ugovore sa četiri-pet firmi koje su poslovale prije ovog posljednjeg u prostoru, pa smatram da smo apsolutno u pravu u ovom sporu. Možda će taj proces trajati, ali nemam nikakvu sumnju da će sud presuditi u našu korist. Osim toga, Borac je upravo na taj prostor podigao kredit sa hipotekom prije sedam godina da bi spasio klub od dugovanja. Tada se krenulo nagore i u posljednjih sezona Borac je osvojio tri-četiri titule šampiona, nekoliko kupova BiH i Republike Srpske. To je društvena imovina, nije privatna i ne znam kako su ovi što su prodali prostor mogli da prodaju nešto što je društveno? Mislim da pravda mora da pobijedi i pobijediće", rekao je Unčanin.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 20

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Torbari

Prvo nam uzmete toplanu, pa sad hoćete i Borac da opljačkate. Bojim se da je banjaluka mala za vaše apetite. Sjetite se odakle ste došli i koliko ste imali kad ste se pojavili u BL. Imajte malo časti i poštovanja prema gradu koji vas je prigrlio kad vam je bilo teško.

Lešinari

Bojkot svih koji su digli ruku na Boracp

Roditelj

Maksimalna podrška ljudima u klubu. Svaka čast na jedinstvenosti u odlukama i stavu. Sutra idem da gasim račun. Ajd što zarađuju na nama, nego nam krenuli djeci otimati. Ima li kraja bezobrazluku.

Informacija za kuma

To nije bespomoćna bakica kojoj ste otkinuli od penzije na konto odrzavanja računa, niti je žirant, niti jemac. Udarili ste na Evropskog šampiona, e tu ste se malo zeznuli.

Informacija

Naša banka ništa nije prodala što nije njeno. Tražite krivca na drugom mjestu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC