• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšije progovorile o Šumaheru! Novinari posjetili Šumijev grad, pa ostali u šoku

Autor Haris Krhalić

U gradu u kom živi Mihael Šumaher niko ne želi da priča o njemu...

 Šta se dešava sa Šumaherom Izvor: Profimedia

Šta se dešava sa Mihaelom Šumaherom? To je pitanje koje postavljaju mnogi, od ljubitelja Formule 1, navijača koji stalno prate trke, novinara, ali pravog odgovora i dalje nema. S vremena na vrijeme pojavljuju se spekulacije o njemu i njegovom stanju poslije nesreće na skijanju, mada ništa nije potvrđeno.

Sa sigurnošću se zna da je i dalje živ, u januaru je napunio 53 godine, ali ga niko u javnosti nije vidio od decembra 2013. godine i te kobne nesreće. Zbog toga je ugledni magazin "Sport ilustrejted" odlučio da napravi reportažu i da otputuje na jezero Ženeva, pošto tamo Šumaher ima kuću i tamo se trenutno nalazi. Oni su ostali iznenađeni onim što su tamo vidjeli...

Prema dugom i opširnom tekstu objavljenom na njihovom portalu niko u tom mjestu ne želi da priča o Šumaheru, izbegavaju da spominju čak i njegovo ime. Zaista zvuči nestvarno za nekoga ko je jedan od najboljih sportista ikada.

"Kada uđete tu, očekujete da ćete vidjeti bilo kakav indikator da tu živi čovjek koji se takmičio sa Majklom Džordanom i Tajgerom Vudsom oko toga ko će prvi zaraditi milijardu dolara. Nema ama baš nikakve naznake. Nema plakata, fotografija, čak ni u prodavnicama ili restoranima. Nema nekog kafića ili bara, bilo čega što nosi njegovo ime. Ne prodaju se dresovi, suveniri, čak i ako u pekari spomenete njegovo ime, raspoloženje se promijeni", navodi se u tekstu.

Šumaher je rođen u Nemačkoj, ali više od 20 godina živi na jezeru Ženeva. Sa suprugom Korinom kupio je imanje prije više od 20 godina. Ali, niko ga u gradiću od 11.000 ljudi nije vidio od 2013. godine.

"Ranije je stalno bio tu sa nama, sada ga niko ne vidi. Ponekad vidimo Korinu kako jaše konje, ali Mihaela nikada", rekao je Kristijan Kun, jedan od stanovnika.

Drugi čovjek, koji je želio da ostane anoniman, nije htio mnogo da priča o Šumiju.

"Ne želimo da ga zaboravimo, ali u isto vrijeme ne želimo da pričamo o njemu", poručio je on u razgovoru za "Sport ilustrejted".

Šumaher je jedan od najpozantijih i najuspješnijih vozača u istoriji Formule 1. Osvojio je sedam titula, bio jedan od najvoljenijih sportista ikada. Međuti, već devet godina je svaka informacija o njemu nedostupna, sve je pod velom misterija i tajni...

Za to vrijeme njegov sin Mik Šumaher traži svoje mjesto u najbržem cirkusu na svijetu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC