• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova pravila rukometa? Borac m:tel će se dobro snaći, trudimo se da igramo brzo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel Mirko Mikić prokomentarisao je za MONDO nova četiri pravila koja je od 1. jula uvela Evropska rukometna federacija (EHF) s ciljem da doprinesu dodatnoj popularizaciji i povećanju aktraktivnosti ovog sporta.

 Mirko Mikić o novim pravilima rukometa: Rk Borac će se dobro snaći Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

EHF je izmijenila četiri pravila u rukometu!

Tim povodom Rukometni klub Borac m:tel i Ženski rukometni klub Borac organizovali su edukaciju od strane Borisa Šatordžije, jednog od najpoznatijih domaćih sudijskih eksperata, kako bi što spremnije i bez dodatnih nejasnoća dočekali start nove sezone.

EHF je izmijenila četiri pravila, a najviše pažnje vjerovatno će izazvati odluka da, umjesto šest, od naredne sezone budu dozvoljena maksimalno četiri dodavanja od trenutka kada sudije podignu ruku za najavu pasivnog napada.

Druga izmjena odnosi se na izvođenje lopte sa centra nakon primljenog gola. Naime, novom izmjenom izvođenja dovoljno je samo da igrač bude jednom nogom i loptom unutar kruga, a ne kao dosad da izvođač sa jednom nogom mora stajati na poprečnoj liniji sredine terena.

Izvor: RK Borac m:tel promo

Treća izmjena se odnosi na pogodak golmana u glavu koja u situaciji jasne, čiste igre bez prekršaja sankcioniše sa progresivnom kaznom od dva minuta.

Četvrta promjena tiče se same lopte - IHF će predstaviti nove lopte kojima se može igrati sa i bez ljepila. One će biti drugačijih struktura, a lopte kojima će se igrati bez korišćenja ljepila biće manjeg obima i manje gramaže.

Nova pravila za MONDO prokomentarisao je trener crveno-plavih rukometaša Mirko Mikić.

"Meni se nova pravila sviđaju, ali nakon predavanja koje smo imali prije par dana kod Borisa Šatordžije, mislim da će biti mnogo problema oko primjene i kontrole istih. U svakom slučaju, mislim da se ide u dobrom smjeru jer su skoro sva pravila koja su uvedena u posljednjih par sezona, usmjerena ka ubrzanju igre. Lično, mislim da ćemo se dobro snaći jer se trudimo da igramo brzo", rekao je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC