• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok priznanje poznatog sportiste - drogira se "lijanom smrti": Zbog biljke zavolio sebe, a dodiruju ga ruke predaka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najkontroverznijih američkih sportista ponovo je uspio da pomjeri granicu. Eron Rodžers koristi ajahuasku!

 Eron Rodžers se drogira ajahuaskom Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih igrača američkog fudbala ima šokantno priznanje! Eron Rodžers, kultni kvoterbek Grin Beja i čovjek koji je osvojio posljednje dvije MVP nagrade u NFL-u otkrio je javnosti da je za njegovu "drugu mladost" i nevjerovatne partije zaslužna biljka koja izaziva psihodeliju. Rodžers je na putu u Južnu Ameriku otkrio ajahuasku, koja mu je promijenila život!

Konzumiranjem ove biljke, Rodžers je proširio vidike, povezao se sa precima i zavolio sebe - što smatra naročito bitnim! Ajahuaska, ili "lijana smrti" kako bi glasio prevod, upotrebljava se na više načina, a do psihodelije dovodi supstanca "Dimetiltriptamin" koja se nalazi u njoj.

Možda će vas zanimati

Njena upotreba česta je među domorodačkim plemenima Južne Amerike, posebno na sjeveru kontinenta i u oblasti oko rijeke Amazon. Po nekim informacijama, ajahuaska se koristi već hiljadama godina, a Rodžers je među rijetkim koji su u javnost istupili sa iskustvima nakon konzumacije.

"Mislim da postoji toliko mitova i glasina o tome... Postoji strah oko nje, da li ćete se us*ati, da li ćete povraćati? Iskustvo može da bude negativno, ali sa druge strane možete da osjetite ljubav prema sebi i iscjeljenje. Za mene je to jedno od osnovnih načela mentalnog zdravlja, da volite sebe. To je ono što je ajahuaska učinila za mene, pomogla mi je da se zavolim. Samo u tom stanju sam sposoban da bezuslovno volim i druge", ispričao je Rodžers. 

Čuveni sportista ispričao je da nije mogao ni da zamisli na koje sve načine ajahuaska može da utiče na promjenu njegovog života. "Ležao sam na krevetu i kada sam otvorio oči to je bilo kao da prvi put u životu otvaram oči", ispričao je Eron.

Zbog svega što je prošao, a u prethodne dvije sezone igra najbolje u karijeri, Eron Rodžers vjeruje da će mu ajahuaska pomoći i u nastavku karijere. Već u narednoj sezoni mogao bi da bude bolji nego do sada!

"Imao sam magično iskustvo, osjećao sam da stotine ruku po mom tijelu daju blagoslov, ljubav i oproštaj. Osjetio sam zahvalnost za ovaj život, a vjerujem da su to bili moji preci. Mnogo sam slobodniji na poslu, kao lider ovog tima. Bolji sam kao saigrač, kao prijatelj, kao ljubavnik... Osjećam da mi je to iskustvo trasiralo put do najbolje sezone u karijeri", ispričao je legendarni kvoterbek.

Eron Rodžers je prilikom gostovanja u ovom podkastu napomenuo i da je prije ajahuaske ekperimentisao sa raznim vrstama pečuraka koje takođe imaju psihodelično dejstvo. Javnost u Americi uopšte nije šokirana ovakvim ispadima kvoterbeka, pošto je on tokom karijere često bio na naslovnim stranama. Prije samo nekoliko mjeseci izmislio je da je vakcinisan, a zatim je lijekom za životinje pokušao da se oporavi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC