• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka se nada turniru većeg ranga: U planu proširenje Nacionalnog teniskog centra, grad dobija i tenisku dvoranu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nadogradnja postojećeg objekta trebalo bi da počne već u septembru, po završetku turnira "Srpska open 2022".

 Draško Milinović o proširenju Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Na konferenciji za medije povodom jubilarnog, 20. izdanja turnira "Srpska open", predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović pričao je i o budućim radovima u i oko Nacionalnog teniskog centra u Parku "Mladen Stojanović".

Želja svih u Teniskom savezu Srpske je da se nadogradi postojeći objekat, kako bi Banjaluka dobila jedan sjajan teniski kompleks koji bi mogao da privuče tenisere sa svih strana svijeta.

Možda će vas zanimati

"Naš cilj je da proširimo Nacionalni teniski centar. Razgovarali smo sa ljudima iz Grada i zahvalni smo im na podršci. Takođe i sa ljudima iz Vlade RS i očekujemo finalizaciju tih razgovora u toku čelendžera, a nadam se početku radova odmah po završetku turnira", istakao je direktor turnira "Srpska open 2022" i prvi čovjek tenisa Srpske.

Milinović je pojasnio šta je konkretno u planu.

"Po strogim standardima ATP-a, želimo da obezbijedimo nadogradnju u ovom objektu. Trebalo bi da dobijemo dodatni prostor, ali da ne remetimo izgled parka, tako da se sve uklopi i da bismo mogli na jednom mjestu da imamo teretanu i sve one stvari koje su potrebne igračima ukoliko naš turnir preraste u turnir većeg ranga, a naš cilj je da se to desi već naredne godine. Već 2024. možda bude čak i nešto više", poručio je Milinović.

Postoje kratkoročni i dugoročni planovi. Već dugo u planu je da Banjaluka dobije i zatvorene terene, a uveliko se radi na planiranju izgradnje dvorane.

"Skupština i Upravni odbor Teniskog saveza Republike Srpske takođe su krenuli da rade na projektu za izgradnju teniske dvorane. Još uvijek se razmatra idejno rješenje. Kontaktirali smo i sa Gradom Banjaluka i Vladom RS kako bismo pokušali da u naredne dvije godine dođemo do onoga što je krucijalna stvar, a to je da svi teniseri koji treniraju u Banjaluci imaju vrhunske uslove."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Želja svih je da se kvalitet tenisa podigne na viši nivo. Svim teniserima iz Banjaluke i okoline bili bi omogućeni vrhunski uslovi, a u Teniskom savezu Srpske nadaju se da bi oni mogli privući i strane igrače, koji bi se pripremali u najvećem gradu Republike Srpske.

"Sve ove godine želimo da zatvorimo priču da Nacionalni teniski centar ima i zatvorene i otvorene terene, smeštaj i sve ono što ide uz kvalitetne centre. Onda bismo mogli da organizujemo pripreme ne samo naših tenisera, već i svjetskih i evropskih. U Banjaluci su stvari jeftinije i po tri puta u odnosu na svjetske gradove, od časa korištenja terena i trenera, do ishrane, smještaja... Banjaluka ima te prednosti i može da postane kvalitetan centar", zaključio je Milinović, naglasivši da Nacionalni teniski centar iz dana u dan dobija sve više pohvala iz inostranstva.

Podsjetimo, Nacionalni teniski centar u Banjaluci otvoren je prije nešto manje od dvije godine, a prisutnima se tada putem video-linka obratio i Novak Đoković.

Centralni teren, kojeg okružuje 1.300 stolica u bojama zastave Republike Srpske, urađen je po najvišim standardima. Takođe, rasvjeta omogućuje i mečeve u noćnom terminu, a ukoliko bude potrebe, montažnim tribinama biće omogućeno dodatnih 3.200 mjesta, tako da će ovo prelijepo zdranje moći da primi čak 4.500 gledalaca.

Pogledajte kako izgleda Nacionalni teniski centar...

Još vijesti iz tenisa

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Toliko ima prečih stvari koje nedostaju gradu a on bi da nadograđuje teniske terene koji itako zjape prazni više od 6 mjeseci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC