• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilarni, 20. Srpska open: Stiže osvajač juniorskog Vimbldona, očekuje se i dolazak Damira Džumhura

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U Parku "Mladen Stojanović" ove godine biće održano 20. izdanje banjalučkog čelendžera "Srpska open", na kojem će nastupiti teniseri iz 24 države, a pobjedniku turnira pripašće 80 ATP bodova.

 Draško Milinović i Dragan Dragičević najavili teniski čelendžer Srpska open 2022 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jubilarno, 20. izdanje čelendžera "Srpska open" biće održano od 22. do 28. avgusta u Banjaluci, a publika u najvećem gradu Srpske imaće priliku da tokom sedam dana uživa u vrhunskom tenisu.

Predsjednik Teniskog saveza RS (TS RS) i direktor turnira Draško Milinović na prvoj konferenciji za medije uoči ovogodišnjeg turnira istakao je da pripreme teku planiranom dinamikom, te da će sve biti spremno do početka kvalifikacija.

Možda će vas zanimati

"Pripreme protiču u najboljem redu i sve će biti spremno za kraj avgusta. Kao što znate, u dogovoru sa ATP ove godine pomjeren je datum održavanja turnira i biće odigran od 22. do 28. avgusta. Nadamo se lijepom vremenu, kako bi sve ovo što planiramo da uradimo u Nacionalnom teniskom centru prošlo u najboljem mogućem redu, te smo uvjereni da ćemo gledati vrhunski tenis u Banjaluci", istakao je Milinović.

Osvajaču turnira u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović" pripašće 80 ATP bodova, odnosno isto kao i prethodnih godina.

Jubilarni čelendžer održava se u znaku 30 godina postojanja Teniskog saveza Srpske, a tim povodom za 24. avgusta u Narodnom pozorištu RS biće održana svečana akademija.

"Čelendžer i ove godine nosi 80 ATP bodova. Odlučili smo se da ostanemo na toj cifri iz razloga što su nagradni fondovi za više bodova mnogo, mnogo veći. U pregovorima smo da naredne godine to bude 125, što je najveći nivo čelendžera. Planiramo da odradimo još neke infrastrukturne dodatke u našem teniskom centru i stvorimo sve uslove koji su po strogim standardima ATP-a, kako bismo mogli da idemo na veće turnire", rekao je Milinović.

BEZ PODRŠKE SPONZORA

"Nažalost, nemamo širu podršku javnosti kada je riječ o sponzorima. Iz nekog razloga ne prepoznaju vrijednost najboljeg sportskog događaja u Banjaluci i Republici Srpskoj. Srećom, tu su institucije na čelu sa Vladom RS, predsjednicom RS, te srpskim članom Predsjedništva BiH. To su ljudi koji prepoznaju značaj i veličinu ovog turnira", poručio je Milinović.

Sekretar TS RS Dragan Dragičević takođe se zahvalio institucijama na svesrdnoj pomoći, ali i generalnom sponzoru, kompaniji m:tel.

On je prisutne upoznao sa teniserima koji će krajem avgusta stići u grad na Vrbasu, kako bi se predstavili banjalučkoj publici.

"U glavnom turniru biće 32 igrača, plasirana od 242. do 308. mjesta. Trenutno najbolje plasirani igrač je Lorenco Đustino iz Italije (242. mjesto), dok je drugi nosilac, takođe Italijan, Salvatore Karuzo (244). Očekujemo Robina Hasea iz Holandije, nekada 33. igrača svijeta, kao i Tomasa Belučija, svojevremeno 21. igrača na ATP listi, koji je 2018. već igrao na našem turniru. U Banjaluku dolaze teniseri iz 24 svjetske zemlje, sa četiri kontinenta. Očekujemo kvalitetan turnir jer dolaze poprilično ujednačeni igrači", istakao je Dragičević.

Biće tu mnogo poznatih imena iz domaćeg i regionalnog tenisa, a posebno se ističe dolazak osvajača ovogodišnjeg Vimbldona za tenisere do 18 godina, Milija Poljičaka iz Hrvatske.

"Od igrača iz BiH u glavnom dijelu turnira sigurni su Mirza Bašić i Nerman Fatić, s tim da čekamo odgovor najboljeg bh. igrača Damira Džumhura. Postoji mogućnost da će i on preko specijalne pozivnice nastupiti u Banjaluci. Zanimljivo je da je i Mili Poljičak, ove godine osvajač juniorskog Vimbldona, takođe dobio pozivnicu od organizatora i vjerujemo da je to dobro i za njega i za naš turnir", dodao je Dragičević, naglasivši da je i ove godine najbolji igrač Republike Srpske Andrej Nedić dobio specijalnu pozivnicu.

Konačan spisak učesnika biće poznat 18. avgusta, a mečeve će prenositi TV Arena Sport, RTRS i ATV.

JOŠ VIJESTI IZ TENISA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC