• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ima šansu za US open!? Država promijenila korona mjere, ali Đoković čeka jednu stvar!

Autor Nikola Lalović

Iako po pravilima koja vladaju u SAD Novak Đoković i dalje ne može da nastupi na US Openu, stvari idu u odličnom smeru!

 Đoković ima šanse za US open Izvor: Profimedia

Mijenja se polako situacija u Sjedinjenim Američkim Državama i to su dobre vijesti za Novaka Đokovića. Srpski teniser prema sadašnjim pravilima koja su vezana za pandemiju virusa korona ne može da nastupi na US Openu, ali trenutno se situacija odvija u dobrom smjeru, 

Novak je i dalje na listi prijavljenih za turnir, jer na samom US Openu nema pravila koja mu onemogućevaju da igra, problem prave pravila i zakonske odredbe same SAD prema kojima oni koji nisu vakcinisani  ne mogu da uđu u državu. 

Sada je ipak Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koji je odgovoran za zdravstvenu politiku Amerike ukinuo mnoge zabrane i iznio čitav paket relaksiranih mjera koje se tiču borbe sa virusom korona. 

Nažalost po Novaka još uvijek nisu mijenjana pravila koja se tiču putovanja i ulaska u zemljuu, ali CDC je ukinuo neke mjere koje se tiču socijalne distance, obavezne vakcinacije i karantina. I dalje na sajtu CDC-a stoji da svako ko hoće da uđe u SAD mora da bude vakcinisan, ali samo mijenjanje ostalih pravila govori da je situacija sa kovidom sve bolja u Americi i da se razmišlja o postepenom ukidanju svih mera.

"Novi set mjera odnosi se na društveno ponašanje i u narednim nedeljama CDC će ratiti na tome da izmeni i dokumente koji se tiču zdravstva, visokorizičnih grupa i putovanja", jasno se navodi u saopštenju CDC-a. 

U junu je ovaj organ američke vlasti najavio da neće vie biti potrebno da putnici iz stranih zemalja pokažu negativan kovid test ili dokument o preležanoj koroni prije ukrcavanja na let, ali vakcinacija je i dalje obavezna. 

Novak Đoković sada ima dva načina da ode na "Flešing Medouz". Jedan je da u narednih nekoliko nedjelja Centar za kontrolu i prevenciju bolesti izda novi set pravila u kojima će obavezna vakcinacija biti izuzeta kao uslov za ulazak u SAD, a drugi način je dobijanje medicinskog izuzeća.

Srpski teniser je već ove sezone propustio prvi grend slem kada je prvo ušao u Australiju, krenuo da trenira i dobio šansu da se takmiči, a onda su australijske vlasti uradile sve da ga izbace iz države, a samim tim i sa turnira,.

US Open ne zahtjeva obaveznu vakcinaciju, ali kako su sami napisali u jednom saopštenju moraju da poštuju odluke vlade, pa tako sada i turnir i vjerovatno najočekivaniji igrač tog turnira čekaju dalje poteze CDC-a. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC