• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl - najbolji na svijetu ispao od Nika Kirjosa: Australijanac je čudo, "nestašni dečko" igra tenis života!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedan fantastičan meč za Kirjosa i velika pobjeda nad prvim reketom svijeta, prvi put poslije osam godina.

 Nik Kirjos pobijedio Danila Medvedeva u Montrealu Izvor: Profimedia

Kada mu se igra tenis, Nik Kirjos je među najboljima na svijetu. A posljednjih nekoliko nedjelja je baš to slučaj. Australijski teniser nastupa u impresivnoj formi, o čemu govori i njegov fantastičan trijumf u Montrealu. Kirjos je u tri seta savladao Danila Medvedeva (6:7, 6:4, 6:2), čovjeka koji je već nedjeljama prvi na svijetu.

Meč u drugom kolu trajao je tačno dva sata, a donio nam je najveću senzaciju na turniru i "čišćenje" dijela žrijeba u kojem je Nik. Sada bi Australijanac mogao da napravi još jedan veliki rezultat, a samim tim i skok na ATP listi.

Možda će vas zanimati

Da stvari po Danila Medvedeva budu gore, on bi uskoro mogao da izgubi prvo mjesto! Zbog njegovog kiksa u Montrealu, ali i Nadalove poruke da stiže u Sinsinati, Španac u ovom trenutku djeluje kao legitiman kandidat za preuzimanje čelne pozicije na ATP listi. Godinama nije bio tu, a Kirjos je samo jedan od ljudi kojima bi trebalo da se zahvali.

Što se tiče samog Nika Kirjosa, on igra najbolji tenis u svom životu. I dalje je lucidan kao prije, samo što sada u igru unosi i dozu ozbiljnosti, pa njegovi nastupi dobijaju potpuno drugu dimenziju. Koliko je mentalno jači pokazuje i meč u kojem se vratio protiv najboljeg na listi, nakon što je izgubio prvi set u drugom kolu Montreala.

Nakon pobjede protiv Danila Medvedeva, Nik Kirjos je pobijedio na 14 od posljednjih 15 teniskih mečeva koje je igrao, uz osvojenu titulu u Vašingtonu prethodne nedjelje. Jedini neuspjeh u tom nizu bilo je finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, a u međuvremenu je osvojio i jednu titulu u dublu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC